Μήνας θεάτρου ο Απρίλιος στη Νέα Σμύρνη – Δωρεάν παραστάσεις στη σκηνή του πολυχώρου Γαλαξία




Μερικές από τις καλύτερες  παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν ανεβαίνουν τον Απρίλιο στη σκηνή του πολυχώρου Γαλαξία, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, με ελεύθερη είσοδο.

Τη δράση διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης, και όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Βαγγέλης Χατζατουριάν, «μετά την περσινή τεράστια επιτυχία αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το Αφιέρωμα, διοργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο με  αξιόλογες παρaστάσεις που κινούνται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, ακολουθώντας όλα τα μονοπάτια της θεατρικής τέχνης, από την κωμωδία και το δράμα ως το μονόλογο και τη σκηνική σύνθεση. »

Μεταξύ των παραστάσεων που ξεχωρίζουν είναι το πολύ ενδιαφέρον κοινωνικό έργο Στα ξένα Ελληνας και στην Ελλάδα ξένος (1/4), με τον Λευτέρη Ελευθερίου, η μαύρη κωμωδία  Football Το παιχνίδι της ανθρωπότητας (2/4), με ζωντανή μουσική, το αξιόλογο έργο Τζόρνταν (3/4) σε σκηνοθεσία από την Ομάδα Erinia, καθώς και η παραστάση  Η πόρνη από Πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου (4/4), που έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από το κοινό, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της για όγδοη συνεχή σεζόν. Να αναφέρουμε επίσης την ενδιαφέρουσα performance Διγενής Ακρίτης, Στα όρια (8/4) στην οποία ζωντανεύει το γνωστό ηρωικό ποίημα Διγενής Ακρίτας, που αποτελεί και το πρώτο γραπτό μνημείο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, την ξεκαρδιστική επίκαιρη κωμωδία Mein Komplex Όταν ο Hitler συνάντησε τον Freud (9/4) και τέλος την πολύ καλή παράσταση Τα μαύρα λουστρίνια (12/4) που βασίζεται στον ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάρως Δούκα. Στις 13/4 στη σκηνή του Γαλαξία ανεβαίνει μια παράσταση- μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», με την Χριστίνα Αλεξανιάν, που αποτελεί παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Την αυλαία του Αφιερώματος στο Θέατρο ανοίγει στις 29 και 30 Μαρτίου το Φεστιβάλ Stand Up Comedy που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης,  με μερικούς από τους καλύτερους comedians της Αθήνας που ενώνουν τις δυνάμεις τους σε δυο σπαρταριστές Βραδιές…όρθιας κωμωδίας. Οι ηθοποιοί υπόσχονται να  παρασύρουν τους θεατές σε μια γρήγορη, σπιρτόζικη ακολουθία σύντομων χιουμοριστικών ιστοριών, σε μια σειρά από αστείους μονολόγους, καλώντας τους σε ένα διαδραστικό παιχνίδι που αναδεικνύεται λυτρωτικό, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Τις δυο Βραδιές Stand up Comedy, στις 29-30 Μαρτίου στις 21.30, παρουσιάζει ο ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας.  Η είσοδος στο bar Noble –Αγίας Φωτεινής 19, Νέα Σμύρνη- όπου θα πραγματοποιηθεί το event, είναι ελεύθερη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης

210 9310408 και  2132025922 & 924

site: www.culturens.org

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.