Λουκέτο στη Διεύθυνση Μεταφορών στον Άλιμο – Σε εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας




Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, στην οδό Θεομήτορος, στον Άλιμο, προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από τη μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, για την εξάρθρωση παράνομου κυκλώματος που χορηγούσε έναντι αμοιβής, διπλώματα οδήγησης.

Με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών.

Ήδη μέσα στο κτίριο βρίσκονται αστυνομικοί που κάνουν φύλο και φτερό τα γραφεία των υπαλλήλων που ενέχονται στο κύκλωμα.

Έχουν συλληφθεί εννέα άτομα,  επτά υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών (ανάμεσά τους και η διευθύντρια) και δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες έκαναν εικονικά μαθήματα σε εξεταζόμενους, οι οποίοι κατέβαλαν 2.000 ευρώ κι έπαιρναν το δίπλωμα οδήγησης χωρίς καν να κάνουν μαθήματα ή να παίρνουν μέρος στις εξετάσεις. 

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο και αυτό που κίνησε τις υποψίες ήταν η χλιδάτη ζωή που έκαναν οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα.

Τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν τα χρήματα από τους υποψήφιους οδηγούς, έβγαζαν τα διπλώματα και τα έστελναν στα σπίτια τους.

Εκτιμάται μάλιστα ότι πρέπει να είχαν εκδώσει μεγάλο αριθμό διπλωμάτων με αυτόν τον τρόπο και τα ποσά που είχαν βγάλει να είναι τεράστια, καθώς έκαναν πολυτελή ζωή με ακριβά αυτοκίνητα και ταξίδια.

Σύμφωνα με το newsit.gr, οι έρευνες ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Στο στόχαστρο της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ μπήκαν συγκεκριμένοι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταφορών κι αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι συγκεκριμένοι άλλαζαν πολύ συχνά αυτοκίνητα και μάλιστα ακριβά. Κάποιοι, άλλαζαν τα αυτοκίνητα κάθε χρόνο και αυτό, δεν δικαιολογούνταν από την οικονομική τους κατάσταση.

Μαζί με αυτά και άλλα στοιχεία που ήρθαν σε γνώση των αρχών, το κύκλωμα ξεσκεπάστηκε και δυστυχώς σε αυτό συμμετείχαν εκτός από τους υπαλλήλους, η διευθύντρια του συγκεκριμένου παραρτήματος του υπουργείου Μεταφορών και ιδιώτες από σχολές οδηγών. Μετά από έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και 80.000 ευρώ σε κρύπτες σε σπίτια και στις σχολές οδηγών!

Ταυτόχρονα έχουν αρχίσει έρευνα και οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ολοκληρώνεται και η προανάκριση από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων για να διαπιστωθεί πόσα χρόνια αλώνιζε το κύκλωμα, μοιράζοντας διπλώματα οδήγησης με το αζημίωτο.

Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται για όσες ημέρες παραμείνει η Υπηρεσία κλειστή από τις άλλες Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Aστυνομικοί φρουροί έξω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου δεν αφήνουν κανένα να μπει στο εσωτερικό

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σε προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

Με εντολή της Ρένας Δούρου η Υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών.

Η υπόθεση αφορά στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια περίπτωση είχε εντοπιστεί πρόσφατα στην αντίστοιχη υπηρεσία Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων και είχε ενημερωθεί άμεσα η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή (πληροφορίες για τις σχετικές ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής εδώ: https://bit.ly/2HhzYq9).

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται για όσες ημέρες παραμείνει η Υπηρεσία κλειστή από τις άλλες Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Η Περιφερειακή Αρχή αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις περαιτέρω ενέργειές της.

Σταθερά προσηλωμένη εδώ και 4,5 χρόνια στην πάταξη της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.