Χρήστος Καπάταης: “Ξεκινήσαμε με σχέδιο και προγραμματισμό τη διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών”
Ξεκίνησαν οι ενέργειες καταπολέμησης των κουνουπιών στη Νότια Αθήνα. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 7/3 πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων σε επιλεγμένα σημεία της Νότιας Αθήνας καθώς και εντομολογική επιτήρηση για την καταγραφή πληθυσμών των προνυμφών των κουνουπιών.
Με βάση τόσο τα καιρικά δεδομένα όσο και το αποτέλεσμα των μετρήσεων, αποφασίστηκε η έναρξη των ψεκασμών και η εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας.

Σημειώνεται ότι κύκλοι ψεκασμών πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις οδηγίες εξειδικευμένων επιστημόνων και θα διαρκέσουν έως το φθινόπωρο του 2019. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώτος κύκλος ψεκασμών θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως 19 Μαρτίου 2019.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Χρήστος Καπάταης: “Ξεκινάμε για ακόμη μια χρονιά, με σχέδιο και προγραμματισμό, έγκαιρα τη διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα δημόσιας υγείας. Παράλληλα καλούμε και όλους αρμόδιους φορείς, Δήμους κλπ, να προχωρήσουν στα αντίστοιχα προγράμματα που αφορούν περιοχές αρμοδιότητάς τους”.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.