Ανακοίνωση για τη δημοσκόπηση που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά




Aνακοίνωση για τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε το parapolitika.gr, εξέδωσε η Δημοτική Παράταξη ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση (δείτε την εδώ), η µέτρηση της εταιρείας δηµοσκοπήσεων Innovation Metrisis Poll, καταγράφει προβάδισµα του υποψήφιου δηµάρχου Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλου έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,  σχετικά µε την παράσταση νίκης, η συντριπτική πλειοψηφία (42,7%) θεωρεί ότι νικητής θα είναι ο κ. Φωστηρόπουλος, ενώ ακολουθεί µε 7,5% ο κ. Μερκουράκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες μέρες την τοπική επικαιρότητα απασχόλησε(;) άλλη μια αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκόπηση για τις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές από την εφημερίδα Παραπολιτικά συμφερόντων Μαρινάκη.

Πάγια θέση μας είναι να μην σχολιάζουμε τέτοιες έρευνες ακόμα κι αν μας εμφανίζουν με ψαλιδισμένα (έως και κατακρεουργημένα) ποσοστά στην δεύτερη θέση.

Η παράταξη μας από την πρώτη στιγμή της δραστηριοποίησης της πριν από 6 χρόνια, επέλεξε να εστιάσει στην ουσία κι όχι στις εντυπώσεις.

Να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης μέσα από την καθημερινή επαφή της με τους πολίτες και να μην αναλωθεί στην αναπαραγωγή κακών πρακτικών του πολιτικού συστήματος.

Επένδυσε στην πολιτική, βάζοντας ξεκάθαρα όρια με λογικές δημόσιων σχέσεων και παραγόντων και πορεύτηκε με σταθερή αρχή το να μην υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών.

Με αυτή την βασική αρχή είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε πάνω στο προφανές: οι δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να υποκαθιστούν την πολιτική. Ιδιαίτερα μετά την επανειλημμένη διάψευση τους που δημιουργεί γενικά και ειδικά ερωτήματα για την αξιοπιστία τους.

Κάνουμε λοιπόν ξεκάθαρο ότι η πίστη μας στο κριτήριο του πολίτη του Παλαιού Φαλήρου δεν διαπραγματεύεται με λογικές εντυπωσιασμού ή παραφιλολογίας.

Επιπλέον, συνειδητή μας επιλογή είναι να μην πάρουμε θέση σε κόντρες, αντιπαραθέσεις και διεργασίες στο εσωτερικό του δημοτικού συνδυασμού του απερχόμενου Δημάρχου ή της Δεξιάς παράταξης.

Η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού προοδευτικού δημοκρατικού ρεύματος για το Παλαιό Φάληρο περνάει μέσα από την τοπική κοινωνία, όπου το πρόγραμμα και οι θέσεις μας μέρα με τη μέρα κερδίζουν την απήχηση ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας.

Όσοι διαθέτουν χρήματα για ξόδεμα και άφθονο χρόνο για σχολιασμό στα social media μπορούν να συνεχίσουν τη συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις σε όλη την έκταση.

Εμείς όμως όχι.

Τα προβλήματα και οι ανάγκες του Παλαιού Φαλήρου δεν μπορούν να περιμένουν

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.