Υπάρχει ΦΩΣ (τηρόπουλος) στο Παλαιό Φάληρο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Παρά την καταρρακτώδη βροχή, πάνω από 1.000 άτομα βρέθηκαν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στο Πάρκο Φλοίσβου, στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Γιάννη Φωστηρόπουλου, για τη δημαρχία Παλαιού Φαλήρου.

Με μεστό και συγκροτημένο λόγο, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, απέδειξε ότι είναι άξιος διάδοχος του Διονύση Χατζηδάκη και ότι μπορεί να συνεχίσει το έργο του.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στον κόσμο η είδηση που μετέφερε για την πορεία της υγείας του αγαπημένου δημάρχου: “Ο Διονύσης Χατζηδάκης δεν είναι μαζί μας απόψε γιατί έκανε κάποιες εξετάσεις που βγήκαν πεντακάθαρες” είπε.

Το μήνυμα του δημάρχου Διονύση Χατζηδάκη διάβασε ο Αλέξανδρος Πανταζής:

Μετά από 17 χρόνια ως δήμαρχος της πόλης μας είμαι συγκινημένος να παραδίδω έργο και να έχω γύρω μου ευχαριστημένους δημότες, ικανούς ανθρώπους και έμπειρους συνεργάτες με όραμα για να συνεχίσουμε τη δημιουργική πορεία του δήμου μας.

Θα είμαι όμως πάντα κοντά σας για την πόλη που αγαπάμε και δίπλα σε ικανούς συνεργάτες που θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν, έχοντας όραμα και διάθεση όπως ο Γιάννης Φωστηρόπουλος συνεργάτης μου επί 17 χρόνια, στον οποίο και εύχομαι καλή επιτυχία ως υποψήφιο δήμαρχο.

Προσωπικά συνεχίζω την πορεία μου διατηρώντας ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό και παίρνοντας δύναμη από όλους εσάς, κατεβαίνοντας στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νότιο τομέα.

“Η Νέα Δημοκρατία θέλει Γιάννη Φωστηρόπουλο” είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

“Ήρθα για τιμήσω τον Γιάννη Φωστηρόπουλο με τον οποίο βρισκόμαστε μαζί από τη νεολαία. Βέβαια εγώ έχω κάνει μεγαλύτερη φαλάκρα από τον Γιάννη, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος αποφασιστικός, ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, με ήθος και μεράκι, ένα νοικοκύρης, ένας δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου όπως ήταν ο Διονύσης Χατζηδάκης, που θα συνεχίσει το έργο που όλοι μαζί ξεκινήσατε.

Και για αυτό ακριβώς έρχομαι εδώ, ως φίλος του Γιάννη του Φωστηρόπουλου και μόνο. Και βεβαίως και ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ εκφράζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει Γιάννη Φωστηρόπουλο για να μπορεί να συνεχίσει το έργο που όλοι μαζί ξεκινήσατε”.

“Βρίσκονται άνθρωποι από κάθε πολιτικό χώρο, από κάθε κοινωνική ομάδα, από κάθε γειτονιά του Φαλήρου που τους καλώ όλους μαζί να ζωντανέψουμε την πόλη μέσα από τα μάτια τα δικά τους” είπε ο Γιάννης Φωστηρόπουλος

“Γιατί ο καλύτερος δήμαρχος, ο καλύτερος άνθρωπος που μπορεί να ηγηθεί σε ένα δήμο, δεν μπορεί να πετύχει τίποτα αν δεν έχει δίπλα του άξιους συνεργάτες με κοινό όραμα αλλά παράλληλα πολίτες που σιγά σιγά θα γίνονται ενεργοί, ευαισθητοποιημένοι που θα μπορούν να βοηθάνε τον τόπο τους. Γιατί έτσι φανταζόμαστε την πόλη μας να γίνεται καλύτερη”.

Υπάρχει Φως στο Φάληρο

Αναφέρθηκε στη συνεργασία των δήμων Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και Καλλιθέας που έχουν συστήσει τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.)” και έχουν εξασφαλίσει 35.416.200 ευρώ για να συνδέσουν όλες τις γειτονιές με την παραλία.

“Δεν είναι μόνο η παραλία μας είναι όλο το παραλιακό μέτωπο που ξεκινάει από τον Πειραιά και φτάνει στο Σούνιο. Δεν υπάρχουν άλλα μέρη στον κόσμο καλύτερα από αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Και αυτόν το τόπο πρέπει να τον αγαπήσουμε πραγματικά” τόνισε

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη νεολαία της πόλης και ανέφερε ότι στην ομάδα του θα κατέβουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, 5 νέοι ηλικίας μέχρι 25 ετών.

Μίλησε για τις κοινωνικές δομές που έστησε στον δήμο, όταν κάποιοι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν φτωχοί στην πόλη. “Δυστυχώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουμε 875 συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τις κοινωνικές δομές” είπε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον τομέα της Παιδείας:

“Θα ανοίξουμε όλα τα σχολεία της πόλης στον κόσμο” είπε “Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά μας θέλουν δίπλα τους

Έξυπνη Πόλη

“Πρέπει να επενδύσουμε σε καινοτόμες ιδέες για να κάνουμε την ζωή των κατοίκων πιο εύκολη.

Θα φτιάξουμε σε κάθε γειτονιά ένα κέντρο που θα εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Το Παλαιό Φάληρο ενώνει τις δυνάμεις του στο «Δίκτυο Συγγρού»

Στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και προωθούμε συνεργασίες που ξεπερνούν τα γεωγραφικά μας όρια.

Προωθούμε την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής μας, μέσα από προγράμματα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς περιπάτους για να διατηρήσουμε ζωντανή τη παράδοση μας.

Στόχος μας η οικονομική ανάπτυξη, η δυνατότητα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, η βελτίωση της εκπαίδευσης και η εκπόνηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης”.

Προανήγγειλε τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας για να συνδέονται οι γειτονιές της πόλης και να έχουν πρόσβαση στο μετρό όλοι οι κάτοικοι και ανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας.

Ο νέος γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Νίκος Χαρδαλιάς, ανέβηκε στο βήμα και παρουσίασε τον Γιάννη Φωστηρόπουλο λέγοντας “ευλογία για το Φάληρο να διαδέχεται τον Χατζηδάκη ο “αδελφός” μου που σπούδασε δίπλα του”, ενώ ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος μίλησε για τον φίλο του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ.”Χαίρομαι Γιάννη που είμαι φίλος σου” είπε.

Για τον Γιάννη Φωστηρόπουλο μίλησε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άγγελος Κότιος, που ήταν καθηγητής του όταν σπούδαζε και παράλληλα ήταν δημοτικός σύμβουλος στο Παλαιό Φάληρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ 

Σε μια μοναδική εκδήλωση με  ενθουσιασμό, προσέλευση και συμμετοχή που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Φλοίσβου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και επικεφαλής του συνδυασμού “ΣυνεχίΖουμε για το Παλαιό Φάληρο” Γιάννης Φωστηρόπουλος παρουσίασε την υποψηφιότητα του για τις προσεχείς Δημοτικές εκλογές.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως μοναδική για τα Φαληρικά πράγματα καθώς το πλήθος αλλά και η ποιότητα των παρευρισκομένων, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και στήριξης του οράματος και της πρότασης του Γιάννη Φωστηρόπουλου για το Φάληρο της νέας δεκαετίας. Ενδεικτικό δε του μεγέθους της εκδήλωσης είναι τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας που είχαν ληφθεί προκειμένου η όλη εκδήλωση να μην επιβαρύνει την κίνηση στην παραλιακή λεωφόρο αλλά και να διασφαλισθεί η ασφαλής προσέλευση του κοινού αφού το πλήθος έφτανε μέχρι έξω.

Ο Δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης στον σύντομο αλλά συγκινητικό του χαιρετισμόαφού αναφέρθηκε στην επί 17 χρόνια κοινή πορεία και συνεργασία με τον Γιάννη Φωστηρόπουλο, μίλησε για όραμα και διάθεση και ευχήθηκε καλή επιτυχία εκφράζοντας την συγκίνηση του για τον ικανό και έμπειρο συνεργάτη του, που θα συνεχίσει μαζί με τους υπόλοιπους άξιους συνεργάτες του την δημιουργική πορεία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος με την σειρά του αφού ευχαρίστησε όλους τους φίλους και φίλες που στηρίζουν τόσο δυναμικά το όραμα του για το Παλαιό Φάληρο, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του ομολογουμένως σημαντικού έργου που υλοποιήθηκε στην Πόλη τα τελευταία χρόνια,  περιέγραψε τις προτάσεις του για την νέα δεκαετία και αναφέρθηκε στις προκλήσεις της νέας δύσκολης περιόδου για την αυτοδιοίκηση που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2019. Μιας περιόδου που απαιτεί σταθερότητα, εμπειρία, γνώση, διαφάνεια, λογοδοσία και χρηστή διαχείριση, αξίες οι οποίες χαρακτήρισαν όλα αυτά τα χρόνια την δημόσια και αυτοδιοιηκητική πορεία του Γιάννη Φωστηρόπουλου καθιστώντας τον ως τον μακροβιότερο αντιδήμαρχο και συνεργάτη του Διονύση Χατζηδάκη. 

Σημαντική κρίνεται η αναφορά του σε υλοποιήσιμα σχέδια για το παράκτιο μέτωπο ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας ισχυρής συμμαχίας με τους εργαζομένους στον Δήμο με ανθρωποκεντρική προτεραιότητα και με ιδιαίτερη φροντίδα στη νεολαία, στην τρίτη ηλικία και στους άτυχους της ζωής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με την υποψηφιότητα Φωστηρόπουλου έχει ταχθεί μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μέρος του συνδυασμού του Διονύση Χατζηδάκη καθώς και η πλειοψηφία των εκλεγμένων Δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής ομάδας ενώ και οι νέες υποψηφιότητες που έχουν κλειδώσει θα προσθέσουν περαιτέρω δυναμική καθιστώντας το ενδεχόμενο εκλογής από τον πρώτο γύρο, ιδιαίτερα πιθανό.

Άλλωστε η Φαληρική κοινωνία, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι  στηρίζει με μεγάλα ποσοστά την συνέπεια και την υπευθυνότητα απορρίπτοντας προσωπικές στρατηγικές αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας. 

Επίσης καθοριστικής σημασίας είναι η υποστήριξη του συνδυασμού από τη Νέα Δημοκρατία με τον πλέον επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο δια στόματος του πρώην προέδρου και επικεφαλή του Ευρωψηφοδελτίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη αλλά και η συμπόρευση υποψηφίων από άλλους πολιτικούς χώρους καθώς έχοντας μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, γνωρίζει ότι τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:  ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι βουλευτές του Νότιου Τομέα Άννα Καραμανλή και Χάρης Θεοχάρης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Βύρωνα και Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελος Κώτιος και ο αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κος Νικόλαος Λέανδρος. Επίσης το παρόν έδωσαν, οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κος Κων/νος Κυρανάκης, Τάσος Γαϊτάνης, Δημήτρης Παπανικολάου, Ντόρα Πάλλη, Χρήστος Κονταρίδης, Διονύσης Δαβουρλής, Ρένα Βασιλάκη, Παρασκευάς Γιαννόπουλος, Βασίλης Σπανάκης και του ΚΙΝ.ΑΛ στο Δυτικό Τομέα ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας. Εκ μέρους των βουλευτών Νίκου Δένδια και Γιώργου Κουμουτσάκου, έδωσαν το παρών οι Διευθυντές των πολιτικών τους γραφείων κ.κ. Περδίκης και Σαφαρίκας αντίστοιχα ενώ κοντά μας βρέθηκε και η τ. βουλευτής κα Αράπογλου.

Από την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας παρόντες ήταν οι  Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος, Πάνος Καρούμπαλης, Κώστας Παπαθανασόπουλος, Λόλα Καψάνη και Ηλίας Θεοδωρακόπουλος.

Παρόντες ήταν επίσης οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλίμου, Ευάγγελος Τσαμήτας, Αγίου Δημητρίου Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, Νέας Σμύρνης Γιώργος Λαρίσης και Γορτυνίας Στάθης Κούλης.

Οι αντιδήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου, Αλέξανδρος Πανταζής και Γεώργιος Ασημακόπουλος, Αγίου Δημητρίου  Αναστάσιος Αδαμόπουλος και Καλλιθέας Κων/νος Ευσταθίου καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιώργος Χρυσοβερίδης.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης του Αρχιμανδρίτη Αριστόβουλου Πολίτη.


Παρόντες ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Παλαιού Φαλήρου Στέλιος Μαυρακάκης, Αλέξανδρος Κορόμηλος, Νίκυ Γιάκοβλεφ, Μαρία Μιχαλοπούλου, Μαρία Μηλαΐτη, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Αγγελική Ξυνού, Δημήτρης Λάζαρης, Μαρία Αρώνη, Δημήτρης Καρκατσέλης, Γιάννης Φρέρης και Γεώργιος Καραμαρούδης ενώ από τη Νέα Σμύρνη η δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Νάνου, η Ελένη Κασίμη και ο Μανώλης Γρηγοράκης και από τον Άλιμο η Μαρία Ανανιάδου και ο Γιώργος Παναγουλόπουλος.Παρόντες ήταν οι τέως αντιδήμαρχοι Π. Φαλήρου Νίκος Γιαννιός, Γιώργος Πράπας, Ντίνος Νικολαϊδης και Νίκος Χαλαμανδάρης, Δήμου Ιλίου Ευάγγελος Αυγουλάς  και η πρώην δημοτική σύμβουλος Π. Φαλήρου κα Χαρά Γιαννοπούλου.

Σημαντική ήταν η παρουσία των κομματικών οργανώσεων, με τα στελέχη της Β1 ΝΟΔΕ προεξάρχοντος του προέδρου Μιχάλη Κουμεντάκου και των προέδρων ΔΗΜΤΟ Π. Φαλήρου, Καλλιθέας, Ταύρου και Νέας Σμύρνης ενώ από την πλευρά της ΟΝΝΕΔ έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος της Β1 ΟΝΝΕΔ Γιάννης Πήλιουρας και οι πρόεδροι με τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ Π. Φαλήρου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου.

Εκ μέρους των Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΑΟΠΦ, ο πρόεδρος της Δάφνης Π. Φαλήρου, οι Ίωνες Παλαιού Φαλήρου, τον Σύλλογο Αρμονία καθώς και εκπρόσωποι από τους ιστορικούς Συλλόγους Πέρα και Ταταύλα. Επίσης παρόντες ήταν και εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Αθηνά, το ΑΛΜΑ, τους Φίλους του Ερυθρού Σταυρού, το ΠΑΙΔΥ, την Παναθηναϊκή, την Οικολογική Συνεργασία, το Σύλλογο Σοφία Μπεφόν, τις Αθηναϊδες, το Τμήμα Προσκόπων, του Σώματος Οδηγισμού και των Ναυτοπροσκόπων του Π. Φαλήρου.

Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Σχολικής Κοινότητας του Παλαιού Φαλήρου, από την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης, των ιδιωτικών σχολείων και παιδικών σταθμών, των Εκπαιδευτικών και των Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών.

Εκ μέρους των πολιτιστικών σωματείων, μας τίμησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου ΤΙΤΑΝΗ, Ιμβρίων καθώς και των χορευτικών τμημάτων του Δήμου.

ΣυνεχίΖουμε για το Παλαιό Φάληρο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=jPIm1L0vYeo

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.