Τάσος Γαϊτάνης: “Μάχη για τον τόπο μας”




Την πρώτη του πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος βουλευτής Νοτίου Τομέα Aθηνών Τάσος Γαϊτάνης, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30 μμ στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace Luxury Suites, Λεωφ. Συγγρού 123 (πλησίον Αγ. Σώστη, ρεύμα ανόδου).

Ο πρώην Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας έχει επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη για μια διαφορετική λειτουργία του κράτους και ένα αποκεντρωμένο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης.

Η περιοχή του Νοτίου Τομέα συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα αλλά έχει και ανοικτά θέματα για τα οποία, όπως τονίζει ο Tάσος Γαϊτάνης, χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη τις τοπικές ανάγκες και εξειδικεύσεις.

Επίσης πιστεύει ότι η χώρα μας χρειάζεται αλλαγή πορείας και αυτό μπορεί να έρθει από την πολιτική αλλαγή που μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να υλοποιήσουν.

Για τους λόγους αυτούς και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αποφάσισε να μπει στην πρώτη γραμμή και να δώσει μαζί με τους συμπολίτες του τη “Μάχη για τον τόπο μας”.

 

BΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Τάσος Γαϊτάνης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και κατάγεται απο τη Μάνη.

Είναι αριστούχος Διδάκτορας (PhD) Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου των Πατρών με θέμα διδακτορικής διατριβής: «Development of stopping rules for MLEM and OSEM algorithms used in PET image reconstruction”

Παράλληλα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Ιατρική Φυσική από το University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ οι προπτυχιακές του σπουδές ήταν στη Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).

Απο το 2003 εργάζεται στο Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Αρχικά είχε την ευθύνη του τμήματος Βιοϊατρικής Τεχνολογίας με σκοπό την αγορά εξοπλισμού και τη διαχείρισή του.. Απο το 2014 εκλέχτηκε στη θέση του Ειδικού Λειτουργικού Επιστήμονα, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με αντικείμενο την ανάπτυξη της υποδομής και λειτουργίας προκλινικής απεικόνισης PET/CT.

Παράλληλα με τα παραπάνω καθήκοντα, κατέχει απο το 2006 τη θέση του υπευθύνου ποιότητας του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΙΙΒΕΑΑ για το σύστημα ποιότητας ISO 17025:2005.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα ευρωπαϊκής και εθνικής χρηματοδότησης και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (h-index = 7), αλλά και σε πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

O Tάσος Γαϊτάνης είναι κριτής της Ε.Ε. για το πρόγραμμα Horizon 2020, ενώ είναι αξιολογητής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά (Physics in Medicine and Biology, Computerized Medical Imaging, κα). Παράλληλα διδάσκει σε τρία μεταπτυχιακά προγράμματα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Αθήνας και Δυτικής Αττικής), ενώ συμμετέχει στην εκπόνηση διδακτορικών και μεταπτυχιακών διατριβών.

Ταυτόχρονα με την επιστημονική και επαγγελματική του πορεία ασχολείται με τα κοινά. Το 2006 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας όπου επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2010 και 2014.

Από το 2001 μέχρι το 2007 ήταν μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ.

Το Σεπτέμβριο του 2014 ύστερα απο πρόταση του Δημάρχου και των μελών της πλειοψηφίας του Δήμου Καλλιθέας, εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας, θέση στην οποία επανεκλέχτηκε το Μάρτιο του 2017.

Το 2015, στις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ ορίστηκε απο τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (Κ.ΕΦ.Ε) που ήταν αρμόδια για τη διενέργεια των εκλογών.

Τον Ιανουάριο του 2016, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητσοτάκη, ορίστηκε Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, ο νεότερος σε αυτή τη θέση. Ως επικεφαλής της Γραμματείας έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Στη διάρκεια της θητείας του ανέπτυξε έντονη δράση με σειρά εκδηλώσεων, συγγραφή άρθρων και εμφανίσεων στα ΜΜΕ σχετικά με τα θέματα της αρμοδιότητάς του.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.