Σύγχρονος εξοπλισμός στο Πρότυπο Πειραματικό Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη»




Παραδόθηκε στο ειδικό σχολείο της Καισαριανής, το ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»,  ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός και το ειδικό παιδαγωγικό υλικό (περίπου 70 κωδικοί) που τον είχε στερηθεί από προηγούμενο διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας, το 2012.

Χάρη σε αυτό τον εξοπλισμό τα παιδιά θα μπορούν με καλύτερους όρους να χαίρονται τον αθλητισμό, την εκπαίδευση για την αυτοεξυπηρέτησή τους και τη δημιουργική τους απασχόληση, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να έχουν μεγαλύτερη στήριξη στο ήδη δύσκολο έργο τους.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε τεθεί από το Δήμαρχο Ηλία Σταμέλο σε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κο Γαβρόγλου τον Ιούλιο 2017, παρουσία του υπευθύνου σε θέματα ειδικής αγωγής κου Π. Κασσιανού και ενώ το σχολείο έκλεινε τα 80 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του. Μεταξύ άλλων στη συνάντηση είχαν τεθεί και ζητήματα για την κτηριακή αποκατάσταση του σχολείου, όπως η προσθήκη 2 αιθουσών για το νηπιαγωγείο του σχολείου, που μένουν ακόμα σε εκκρεμότητα. Το διάστημα αυτό ο Δήμος έκανε συνεχείς παρεμβάσεις ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, πάντα με τη βοήθεια του σχολείου.

Το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα παρέμβει με ολοκληρωμένη πρόταση για την κτηριακή επάρκεια του σχολείου σε συνδυασμό με τη μάχη που δίνουμε για την ανάπτυξη των δημόσιων νηπιαγωγείων στην πόλη μας, στο πλαίσιο της υποχρεωτικής 2χρονης προσχολικής αγωγής.

Εν τω μεταξύ, επισκευές στον αύλειο χώρο του σχολείου θα υλοποιηθούν της επόμενες βδομάδες με σκοπό τη διαμόρφωση χώρου κατάλληλου για τις αθλοπαιδιές και το ελεύθερο παιχνίδι, καθώς ξεκίνησε το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ «ΑΥΛΕΙΟΙ ΧΩΡΟΙ«.

Είναι κρίσιμο να γίνει υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση της δημόσιας ειδικής αγωγής και η ανάγκη ανάπτυξης συνολικά του σχολικού δικτύου ειδικής αγωγής, έτσι που κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες να έχει το σχολείο και τον εκπαιδευτικό που θα καλύπτει τις ανάγκες του, με σύγχρονο επιστημονικό τρόπο.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι πολύ βασικό να ικανοποιηθεί το αίτημα των εκπαιδευτικών αλλά και του γονεϊκού κινήματος, που ανέδειξαν και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Για εδώ και τώρα 30.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού, που είναι και αίτημα της Δημοτικής Αρχής, θα αναβαθμίσει και τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε συμβασιούχους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σχεδόν κάθε χρόνο, τη στιγμή που είναι πασίγνωστο ότι η σταθερή σχέση μαθητή με ειδικές ανάγκες με τον εκπαιδευτικό του είναι αναγκαίος όρος για την πρόοδό του!

Τέλος, με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να επισημάνουμε ξανά ότι η έναρξη της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου Βύρωνα, που παραμένει στα χαρτιά από την ίδρυσή του και για δέκα σχεδόν χρόνια, θα ανακούφιζε και τη λειτουργία του Ειδικού «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», που σήμερα λειτουργεί με περισσότερα παιδιά από τις δυνατότητές του, αλλά και θα βοηθούσε περισσότερα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η σημερινή εξέλιξη της παράδοσης του παιδαγωγικού υλικού είναι μια μικρότερη ή μεγαλύτερη απόδειξη για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ο αγώνας για όσα μας ανήκουν, για όσα έχουν δικαίωμα τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια στην κατάρτιση της λίστας με τα απαραίτητα μέσα τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και τον Σύλλογο Π.Ε. Καισαριανής – Βύρωνα – Παγκράτι «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ».

Υ.Γ. Επισυνάπτεται η λίστα με τον εξοπλισμό.

Λίστα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και παιδαγωγικού υλικό στο Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.