Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου το θέμα της τρύπας




Ανδρέας Κονδύλης για την κατάρρευση του παραλιακού πεζόδρομου: Το κράτος αδιαφορεί, ο Δήμος να μπει μπροστά

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος, για να μην τραυματιστούν οι πολίτες αλλά και για να σταματήσει πλέον η αποσάθρωση του παραλιακού πεζόδρομου του Αλίμου, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ζήτησε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο την από κοινού λήψη απόφασης σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να αναλάβει να πράξει ο Δήμος αφού η επικοινωνία με τους δημόσιους φορείς του κεντρικού κράτους είναι ατελέσφορη.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ανδρέας Κονδύλης το έργο καθυστερεί δραματικά διότι υπάρχουν γραφειοκρατικά γρανάζια υπαλλήλων που καθιστούν την επικοινωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα αναποτελεσματική.

Ο κίνδυνος ωστόσο ατυχήματος ελλοχεύει και είναι μεγάλος. Κάθε μέρα η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει. Στο υπέδαφος του πεζόδρομου παρατηρείται συνεχής καθίζηση και ο κίνδυνος είναι άμεσος για μεγαλύτερης έκτασης προβλήματα.

Για το λόγο αυτό ο Ανδρέας Κονδύλης ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσουν σε λήψη κοινής απόφασης προκειμένου ο Δήμος να αναλάβει την ευθύνη των πρωτοβουλιών του και να πράξει τα δέοντα για την αποκατάσταση της τεράστιας αυτής καταστροφής, της κατάρρευσης του παραλιακού κρηπιδώματος πλάι στη μεγαλύτερη μαρίνα της Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος στην παρούσα φάση το «blame game» έχει δευτερεύουσα σημασία, προέχει η λύση του προβλήματος για την ασφάλεια των πολιτών και της τοπικής οικονομίας, ενώ σε επόμενη φάση θα διερευνηθεί εξονυχιστικά κάθε πτυχή του ζητήματος και θα αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους υπευθύνους.

Το αποτέλεσμα της  ψηφοφορίας ήταν 16 ψήφοι υπέρ και 4 λευκές και το συμβούλιο κλήθηκε να επανέλθει στην επόμενη συνεδρίαση με προτάσεις σχετικά με την εκ νέου επισκευή του παραλιακού μετώπου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.