Χάρης Πασβαντίδης: Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη




Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στον χώρο της Αυτοδιοίκησης , η απόφαση του επί 4 χρόνια Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών και 7 χρόνια Αντινομάρχη Αθηνών Χάρη Πασβαντίδη, όχι μόνο να στηρίξει αλλά και να είναι υποψήφιος με τον Γιώργο Πατούλη στις ερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.

Στηρίζω τον Γιώργο Πατούλη

Για μια δυναμική επανεκκίνηση της Περιφέρειας.

Για την ανατροπή ενός παρηκμασμένου και απαξιωμένου συστήματος διοίκησης και διαχείρισης.

Με σχέδιο, όραμα, ικανούς ανθρώπους.

«Ήρθε η ώρα, έπειτα από 25  ολόκληρα  χρόνια.  να  γίνει ένας επιτυχημένος Δήμαρχος,  Περιφερειάρχης Αττικής».

 Ο επί 4 χρόνια Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, και 7 χρόνια Αναπλ. Νομάρχης Αθηνών, με δήλωση του, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους στηρίζει τον Γιώργο Πατούλη

 Η Περιφέρεια Αττικής , η ναυαρχίδα της Αυτοδιοίκησης στην χώρα μας, έχει ηλικία μόλις οχτώ χρόνων. Αντί όμως να σφύζει από ζωντάνια και ενέργεια, μοιάζει με μια ηλικιωμένη    ασθενούσα κυρία,  που αποκαμωμένη  βαδίζει τρεκλίζοντας. Της λείπει η ορμή, ο δυναμισμός,  ο ενθουσιασμός, η καινοτομία , το όραμα. Και δεν της αξίζει να ασχολούνται οι πολίτες μαζί της, μόνο όταν εμπλέκεται σε τραγωδίες. Της αξίζει να καταξιωθεί επιτέλους στην συνείδηση των πολιτών, ως ο θεσμός που μπορεί να επηρεάσει θετικά τη ζωή τους, καθώς οι εκατοντάδες αρμοδιότητες της αφορούν άμεσα και έμμεσα την ζωή των μισών σχεδόν Ελλήνων.

Έργα και δράσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Δεν γνωρίζω κανέναν Αυτοδιοιηκητικό που έπειτα από χρόνια στη διοίκηση να μην άφησε πίσω του κάποιο έργο. Το ίδιο και στην Περιφέρεια. Αυτό  όμως που σήμερα έχει απόλυτη ανάγκη η Περιφέρεια Αττικής ,είναι να ρεύσει στις φλέβες της  ένα νέο αναγεννητικό αίμα, μια νέα ισχυρή και δημιουργική δύναμη να μπολιάσει το σώμα της.

Έχει ζωτική αξία γι’ αυτήν,  ένα νέο ξεκίνημα. Μία ΝΕΑ ΑΡΧΗ.  Και αυτά μόνο ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ μπορεί να τα πετύχει, έχοντας όχι μόνο την γνώση και την εμπειρία, αλλά κυρίως την δυναμική  και δημιουργική πνοή που απαιτεί η εκ βάθρων αλλαγή ενός παρηκμασμένου  συστήματος διοίκησης και διαχείρισης.

O Δήμαρχος Αμαρουσίου, εκλεγόμενος πάντα στο Δήμο του, από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμειςείναι  κορυφαίο πρόσωπο της Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα , ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων  αλλά και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πόλεων και Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταξιωμένο  πρόσωπο, όχι μόνο στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στην επιστήμη του. Την επιστήμη των επιστημών. Την Ιατρική, όπου οι συνάδελφοι του τον τιμούν με την εμπιστοσύνη τους.

Δεν ξεχνώ ποτέ ότι ο καλύτερος ηγέτης της Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα και την Αττική , ήταν ο πρώτος αιρετός Νομάρχης Αθηνών Δημήτρης Ευσταθιάδης, που προερχόταν από μία σπουδαία και απόλυτα επιτυχημένη Δημαρχιακή θητεία στην Αργυρούπολη. Διετέλεσα επί Νομαρχίας του,  για τέσσερα χρόνια, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου  Αθηνών και γνωρίζω καλά ότι ο θεσμός οικοδομήθηκε και λειτούργησε χάρις στις δικές του  επίπονες προσπάθειες και αδιαμφισβήτητες  ικανότητες.

Η φυσιολογική ροή των πραγμάτων, δηλαδή η  ανάληψη της Διοίκησης της Νομαρχίας και της Περιφέρειας από ένα επιτυχημένο Δήμαρχο της Αττικής, ακυρώθηκε από τότε,  με κομματικές και προσωπικές επιλογές ανθρώπων με ισχυρές επιρροές στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Ήρθε η ώρα,  να επανέλθει  η κανονικότητα.

Ήρθε η ώρα, έπειτα από 25 χρόνια,   να  γίνει ένας επιτυχημένος Δήμαρχος,  Περιφερειάρχης Αττικής.

Στηρίζω την υποψηφιότητα του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ, όχι θεωρητικά και με την ασφάλεια, της  εκ του μακρόθεν παρακολούθησης. Τον στηρίζω  έμπρακτα,  παίρνοντας την απόφαση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του στον Νότιο Τομέα των Αθηνών. Την στηρίζω, διατηρώντας το δικαίωμα μου, να εκφράζω πάντα  με αυτονομία τις θέσεις και τις απόψεις μου.

Έχοντας την εμπειρία έξι εκλογικών αναμετρήσεων στην Νομαρχία Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και του γενικότερου πολιτικού περιβάλλοντος, καταλαβαίνω ότι σε προσωπικό επίπεδο ο δρόμος που επέλεξα είναι ο δύσκολος. ο ανηφορικός και δύσβατος. Αυτό όμως που προέχει δεν είναι η ατομική τύχη αλλά η συλλογική προσπάθεια για την ανατροπή  των σημερινών και παλιών κατεστημένων δομών  της Περιφέρειας Αττικής, με την οικοδόμηση ενός καλύτερου  και δημιουργικότερου  μέλλοντος.

Σύντομο Βιογραφικό.

Οικονομολόγος. Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Erlagen της Γερμανίας.

Κάτοχος, με άριστα,  Μεταπτυχιακού Διπλώματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θέμα: « Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση».

Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών 1994-1998.

Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών 2003-2009.

Διετέλεσε  Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Περιστερίου και  μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.