Άγιος Δημήτριος: Σημαντικές αλλαγές στις γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας
Από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, τίθενται σε εφαρμογή τα νέα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας, με τα δύο νέα υπερσύγχρονα μικρά λεωφορεία, που προσφάτως προμηθεύτηκε ο Δήμος.

Η Δημοτική Συγκοινωνία θα διασυνδέει τις γειτονιές με τα κεντρικά σημεία της πόλης (Δημαρχείο, ΚΕΠ, τοπική αγορά, Εφορία, Αστυνομία, Κέντρο Υγείας, αθλητικά κέντρα, Στρογγυλό, ΕΠΑΛ, Ασύρματος, πλατεία Παναγούλη κ.λπ.) και τους σταθμούς μετρό. Ο νέος σχεδιασμός, αποτέλεσμα στενής και εντατικής συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και της Δημοτικής Αστυνομίας, προβλέπει τη λειτουργία δύο κυκλικών γραμμών: της ΓΡΑΜΜΗΣ 1, που θα εξυπηρετεί κυρίως το βορειοδυτικό τμήμα του Αγίου Δημητρίου, και της ΓΡΑΜΜΗΣ 2, που θα εξυπηρετεί κυρίως το νοτιοανατολικό.

Οι επιβάτες της 1ης γραμμής, με αφετηρία το τέρμα της οδού Βεργίνας, θα έχουν πρόσβαση στο σταθμό μετρό «Άγιος Δημήτριος», ενώ οι επιβάτες της 2ης γραμμής, με αφετηρία την οδό Σάμου, θα έχουν πρόσβαση στο σταθμό μετρό «Ηλιούπολη».

Τα δρομολόγια θα εκτελούνται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:00 έως 19:00, με συχνότητα ανά μια ώρα. Συγκεκριμένα, από ώρα 7:00 και κάθε μία ώρα έως τις 18:00, θα ξεκινούν από τους σταθμούς μετρό «Άγιος Δημήτριος» και «Ηλιούπολη» και από ώρα 7:30 και κάθε μία ώρα έως τις 17:30, θα ξεκινούν από το τέρμα της οδού Βεργίνας και την οδό Σάμου.
Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια και περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Δήμου μας: https://dad.gr/environment/perivallon/dimotiki-sygkoinonia/

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.