Η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημαρχείο της Γλυφάδας




Με τη συμμετοχή πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημαρχείο της Γλυφάδας για την παρουσίαση του υποψηφίου δημάρχου Αλέξη Στεφανίδη.
Την εκδήλωση άνοιξε η δημοτική σύμβουλος Μερίκου Παγώνα παρουσιάζοντας ένα μικρό απολογισμό δραστηριοτήτων της προηγούμενης περιόδου.
Επίσης διαβάστηκε μήνυμα στήριξης του πρώην υποψήφιου δημάρχου Σταύρου Τάσσου, υποψήφιου Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και Βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξης Στεφανίδης στάθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, και η νεολαία καθώς και στα τοπικά προβλήματα , τις ευθύνες της δημοτικής αρχής και τη στάση των άλλων παρατάξεων .
Ιδιαίτερα τόνισε οτι : ‘’Αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί ενιαία και εφ’ολης της ύλης γιατί η τοπική διοίκηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κεντρική διοίκηση και την πολιτική που ασκείται. Καθώς, οι τοπικές διοικήσεις αξιοποιούνται για να παρέμβουν πολιτικά υπέρ των κομμάτων που υπηρετούν κάθε φορά, για να ενσωματώσουν τον λαό, και όποιος ψάχνει να χωρίσει τα προβλήματα σε τοπικά, περιφερειακά και σε γενικά , θα δυσκολευτεί’’.
Είπε πως η μάχη που έχουμε να δώσουμε θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες που η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει προσδοκίες ότι δήθεν τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια μπορεί να ικανοποιήσει κάποιες λαϊκές ανάγκες. Την ίδια ώρα που αφήνει άθικτους όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, που έχει επιβάλει στο λαό.
Έχει γίνει σημαιοφόρος στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ απέναντι σε Ρωσία- Κίνα στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, προωθώντας τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα
Τόνισε, ότι όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα θα ξεπεταχθούν διαφόρων λογής δήθεν ανεξάρτητοι, με ωραία συνθήματα, διαφορά χρώματα, μεγάλα λόγια και διάφοροι ‘’ακομμάτιστοι’’ θα κάνουν πολιτική πασαρέλα στην γειτονιά μας μπροστά στις εκλογές. Κάλεσε τον κόσμο να βγάλει συμπεράσματα από την προσωπική του πείρα, να μην ‘’τσιμπήσει’’ και να κάνει την πραγματική διαφορά ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και στις τρείς κάλπες .
Όπως χαρακτηριστικά είπε. ‘’Εμείς δεν κρυβόμαστε, είμαστε υπερήφανοι που κατεβαίνομε στην μάχη με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ . Δεν κρυφτήκαμε ποτέ, ούτε μασήσαμε τα λόγια μας, μας ξέρουν στην γειτονιά με το όνομα μας και ξέρουν και που ανήκουμε, γιατί μπήκαμε μπροστά σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση’’.
Ιδιαίτερα στάθηκε σε κάθε εργατικό-λαϊκό πρόβλημα, που ανέδειξε και μπήκε μπροστά η Λαϊκή Συσπείρωση σε συνδυασμό με επεξεργασμένα αιτήματα για τη βελτίωση της ζωής του λαού της περιοχή, μέσα στο Δ.Σ. αλλά κυρίως εκτός, μαζί με τους φορείς, τα σωματεία και τους κατοίκους της περιοχής. Γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το ‘’κυριλέ’’ πρόσωπο του δήμου Γλυφάδας , με ευθύνη του κράτους αλλά και των δημοτικών αρχών ‘’μπάζει’’ σε δομές για τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Στάθηκε ιδιαίτερα στους παιδικούς σταθμούς και τα εκατοντάδες παιδιά που έμειναν και φέτος εκτός, σε έναν όχι και από τους πιο ‘’φτωχούς δήμους της Αττικής.
Που όπως είπε λειτουργούν μόνο 6 σε έναν τόσο μεγάλο δήμο, ο ένας σε ιδιόκτητο κτίριο και δύο νέοι που μίσθωσε ο δήμος κάτω από την πίεση των γονιών και των κατοίκων της περιοχής . Κτίρια που τα περισσότερα είναι ακατάλληλα, χωρίς τους απαραίτητους αύλειους χώρους, ή ακόμη και σε ισόγεια πολυκατοικιών , χωρίς βασικές δομές για την σωστή ανάπτυξη των νέων παιδιών αλλά και την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων.
Αναφέρθηκε στην έλλειψη 14 νηπιαγωγείων με βάση τον πληθυσμό της περιοχής και πως αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο στην δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
Αναφέρθηκε στις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Γλυφάδας για ελάφρυνση της φορολογίας των μικρών ΕΒΕ, των πιο αδύναμων οικονομικά κατοίκων από τα δημοτικά τέλη, καθώς να απαλλαγούν και οι άνεργοι από όλους αυτούς τους φόρους, και από το λεγόμενο ‘’πρασινόσιμο’’ οι άνεργοι της περιοχής που μόνο ο δήμος Γλυφάδας έχει το ‘’προτέρημα’’ να επιβάλει.
Έγινε αναφορά στους απολυμένους του golf Γλυφάδας και την στάση όλων των παρατάξεων και τις δράσεις της Λαικής Συσπείρωσης και της Επιτροπής Αγώνα για την οργάνωση του αγώνα των απολυμένων.
Στάθηκε ιδιαίτερα στα έργα που ετοιμάζονται, και την κατασκευή της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» στον Φαληρικό όρμο, την επένδυση του Ελληνικού, που όπως είπε γίνονται προς όφελος του κεφαλαίου. Θα φτιαχτούν και θα λειτουργούν με κριτήριο το πόσο θα κερδίζει ο εκάστοτε επενδυτής. Ότι ο σχεδιασμός και η λειτουργία τους δεν πρόκειται να υπηρετήσουν τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη των μονοπωλίων.
Και ότι Γλυφάδα λόγω της πρόσβασης της στην παραλία την οποία έχει πάρει ο δήμος με 20ετή σύμβαση και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ανά πάσα στιγμή οι δημότες μπορεί να την χάσουν ανάλογα με τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων που εμπλέκονται με την επένδυση του Ελληνικού και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου καθώς και με την συζήτηση που υπάρχει για τις μαρίνες, αφού όλα δείχνουν ξεκάθαρα ότι πάνω από τις λαϊκές ανάγκες μπαίνει το κέρδος.
Είπε, ότι θα σταθούμε απέναντι στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης, που ενισχύει την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του λαού..

Κάλεσε το λαό να συμπορευθεί με τους αγωνιστές της περιοχής, να στηρίξει και να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ παντού .
Καθώς η εκλογή περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σημαίνει αλλαγή του συσχετισμού υπέρ του λαού , ώστε να μπορεί να παλέψει από καλύτερες θέσεις μπροστά στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε το επόμενο διάστημα. Για να δυναμώσει η καθημερινή λαϊκή αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία. Για να εμποδίζουμε καλύτερα και πιο αποφασιστικά τα αντιλαϊκά μέτρα.
Για την ανακούφιση και τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων».
Τέλος , κάλεσε τον κόσμο για μικρότερες ή μεγαλύτερες συσκέψεις, σε τόπους δουλειάς , σε καφενεία , σε σπίτια, γιατί όπως είπε ‘’εμείς δεν κλεινόμαστε μέσα σε γραφεία , είμαστε έξω στον δρόμο, εκεί που παλεύει καθημερινά ο λαϊκός κόσμος για την επιβίωση και δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.