“Η ανάπλαση του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, έχει δρομολογηθεί”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΜΕΤΕΧΩ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ

Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την τακτοποίηση απαραίτητων  ρυμοτομικών ρυθμίσεων είναι σε θετική κατεύθυνση.

Η διαβίβασή της απόφασης  του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) με Αρ.πρ. 258927/2018 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού και στη συνέχεια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το ΣτΕ για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, ουσιαστικά ανοίγει και το δρόμο για τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.

Η δημοτική αρχή  οφείλει να πιέσει ώστε να επιταχυνθούν όλες οι γραφειοκρατικες διαδικασίες  ώστε να ξεκινήσει η ανάπλαση του ασυρμάτου

Η ανάπλαση του ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, έχει δρομολογηθεί.

Η έναρξη και υλοποίηση του έργου είναι η αποστομωτική απάντηση στους ΨΕΥΤΕΣ, που με ασύστολα ψεύδη προσπαθούν να δηλώσουν την παρουσία τους στα κοινά της πόλης μας. Είναι απάντηση και προς τους ΑΠΟΝΤΕΣ, από τους πολύχρονους αγωνες για τον ΑΣΥΡΜΑΤΟ, οι οποίοι ανακάλυψαν όψιμα οτι υπάρχει ενας χώρος στην πόλη μας που πρόκειται  να γίνει άλσος πρασίνου και πολιτισμού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη διευθέτηση πολεοδομικών ζητημάτων που εκκρεμούν για το χώρο του Ασυρμάτου, γίνεται με την ανάρτηση της απόφασης του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.), η οποία αναθεωρεί το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο, καταργεί ορισμένες ρυμοτομικές γραμμές και καθορίζει διάφορα περιγράμματα δόμησης και χρήσης χώρων, προκειμένου να είναι συμβατό με τη σχεδιαζόμενη ανάπλαση.

Μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας ανάρτησης της απόφασης, θα δρομολογηθεί η διαβίβασή της στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού και στη συνέχεια στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το ΣτΕ για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που ουσιαστικά ανοίγει και το δρόμο για τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά το όλο θέμα και προβαίνει διαρκώς σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ολοκλήρωση του κάθε σταδίου μέσα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.