Γλυφάδα: Έτοιμος ο βρεφονηπιακός σταθμός, αλλά προέκυψε πρόβλημα με την αρχαιολογική υπηρεσία




Eνώ εδώ και δυο μήνες είναι έτοιμος να λειτουργήσει, ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός, στον Άγιο Νικόλαο της Γλυφάδας (Νέζερ και Θεμιστοκλέους), παραμένει κλειστό. Ο λόγος; Σκάβοντας τον εξωτερικό χώρο για να αλλαχθεί το πεζοδρόμιο, η αρχαιολογική υπηρεσία εντόπισε ορισμένα ευρήματα και έδωσε εντολή διακοπής των εργασιών.

Έτσι ο σταθμός που τόση ανάγκη έχουν οι γονείς, παραμένει κλειστός.

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου:

Ο νέος παιδικός σταθμός του Δήμου Γλυφάδας είναι έτοιμος, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε μέσα!

Εξηγούμαι αμέσως:
Στο Δήμο μας, που έχουμε δώσει τεράστιο αγώνα για να μπαίνουν όλα σχεδόν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, δημιουργήσαμε έναν ακόμη νέο βρεφονηπιακό σταθμό (στην περιοχή του Αγ. Νικολάου, Νέζερ & Θεμιστοκλέους), τον ετοιμάσαμε, τον εξοπλίσαμε, βάλαμε όλο μας το κέφι και το μεράκι και είναι πλέον πανέτοιμος.

Όμως δεν μπορεί να ξεκινήσει τη λειτουργία του! Γιατί;
Γιατί ο διάδρομος μπροστά στην είσοδο παραμένει εδώ και δύο μήνες κλειστός και από τότε είμαστε στο “περίμενε”. Για ποιο λόγο;
Γιατί σκάψαμε στον εξωτερικό χώρο του παιδικού σταθμού για να αλλάξουμε το πεζοδρόμιο και να δημιουργήσουμε θέσεις στάθμευσης για τους γονείς και εκεί η αρχαιολογική υπηρεσία εντόπισε ορισμένα ευρήματα και έδωσε εντολή διακοπής των εργασιών.
Το αποτέλεσμα είναι μπροστά στην είσοδο, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει ανοιχτός διάδρομος για τα παιδιά και τους γονείς.

Προφανώς και σεβόμαστε απόλυτα την κληρονομιά της πατρίδας μας, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο αντικείμενο. Προφανώς επίσης συμμεριζόμαστε απολύτως την αγωνία δεκάδων οικογενειών, που θέλουν να στείλουν τα μικρά παιδιά τους στο βρεφονηπιακό σταθμό και περιμένουν αγωνιωδώς.

Δεν ζητάμε πολλά: Πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει ο διάδρομος που οδηγεί στην είσοδο του σταθμού για να ξεκινήσει επιτέλους να λειτουργεί και στη συνέχεια ασφαλώς να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες εξωτερικά του σταθμού σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία.
Πρέπει πάντα να σταθμίζουμε τα αγαθά και να βρίσκουμε λύσεις για το κοινό καλό.

Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες το ζήτημα θα επιλυθεί και θα υποδεχθούμε με όλη μας την αγάπη τους μικρούς μας φίλους.
Οι εγγραφές θα γίνουν με βάση τα αιτήματα που υπάρχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν τις επόμενες ημέρες με το νομικό πρόσωπο του Δήμου μας, το ΚΑΠΠΑ. Αναλυτική ενημέρωση θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα.

https://www.facebook.com/giorgospapanikolaouofficial/posts/2455202467828610?__xts__[0]=68.ARCl7j1WgcBhUoO9ekqBHvDTeB6TPKZHBKNqf58b0SCkYW1r9mKPi63zsOcF9WVxau4A_KfZCGtQQv2JraOy0pSRPGkWpO-scKMYM7hD4ZS2KfipVOb5q51ypbq-nnPIpcrSXQ4CTYpE1Ke2DnhRf0ljyQoVj4ZT4Z_p3HXBjsZixTQekkKm18NVP0au-d4CUQHsvz_3vOakiGeWEuY1EUuFVD1Y4SDp5RrLKDX-Yk-X1kFh4XPysLD0g7LIQstDQJPwjtZ1GZ9pArCb_kVuC_gQlrwgoalOAWaFK4O8TdZnOZ_JBhfZXFi3mzNqpuHVDbPieiWuX3LoJcmFyIeDEXB3-NLXzT39M1RCjKxrspFDQkOEtwlYtUo&__tn__=-R

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.