Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου: Κρυστάλλινα νερά, χαμηλότερη κατανάλωση χλωρίου (VIDEO&EIKONEΣ)




Πριν από 15 ημέρες έγινε αντικατάσταση των φίλτρων, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου. Τα νέα φίλτρα θα έχουν μέσα πλέον γυαλί και όχι άμμο όπως παλιότερα για καλύτερα αποτελέσματα στην ποιότητα του νερού. Ο διευθυντής Γιάννης Αντωνάκης σε ανάρτησή του στη σελίδα του κολυμβητηρίου, αναφέρει τα οφέλη που έχει το γυαλί:

•Διπλάσια απόδοση από αυτήν της άμμου
•Βιο-ανθεκτικό: αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων
•Βιώσιμη τεχνολογία: κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο γυαλί
•Επιτυγχάνει διαυγές, κρυστάλλινο νερό
•Χαμηλή κατανάλωση χλωρίου
•Μείωση των παραπροϊόντων χλωρίωσης
•Εξουδετέρωση κάθε οσμής χλωρίου
•Μείωση του κινδύνου μολύνσεων από βακτήρια και παράσιτα όπως λεγιονέλα, ψευδομονάδες και κρυπτοσπορίδιο, στο απολύτως ελάχιστο
•Σταθερή απόδοση για πολλά χρόνια

Τι είναι το AFM (γυαλί)
Ενεργοποιημένο υλικό φίλτρανσης που αντικαθιστά την χαλαζιακή άμμο η την απλή γυάλινη άμμο, υπερδιπλασιάζοντας την απόδοση των φίλτρων, χωρίς την ανάγκη πρόσθετων επενδύσεων στις υποδομές. Είναι αυτο-αποστειρώμενο και επομένως δεν επιτρέπει τον σχηματισμό βιο-υμένα (biofilm), αποτρέποντας κατά συνέπεια την ανάπτυξη βακτηρίων. Λιγότερα προβλήματα με λεγιονέλλα, ψευδομονάδες η κρυπτοσπορίδια. Αποτελεί ένα μοναδικό, βιο-ανθεκτικό υλικό φίλτρανσης που δεν χρειάζεται ποτέ να επανενεργοποιηθεί ή να αντικατασταθεί.

Προϊόν υψηλής τεχνολογίας που κατασκευάζεται από έναν ειδικό τύπο γυαλιού, επεξεργασμένο έτσι ώστε να αποκτήσει το βέλτιστο μέγεθος και σχήμα σωματιδίων και ενεργοποιημένο με διαδικασία τριών σταδίων, η οποία αυξάνει την επιφάνεια του υλικού έως και 300 φορές, με αποτέλεσμα την εξαιρετική απόδοση μηχανικής και ηλεκτροστατικής φίλτρανσης. Η ποσότητα που απαιτείται είναι περίπου 15% λιγότερη σε σχέση με τη χαλαζιακή άμμο.
Προσφέρει κρυστάλλινο νερό, χαμηλότερη κατανάλωση χλωρίου, μείωση των παραπροϊόντων της χλωρίωσης και εξουδετέρωση κάθε οσμής χλωρίου. Η χρήση του διατηρεί την απόδοση των φίλτρων σταθερά υψηλή για πάρα πολλά χρόνια και συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαθέτει σημαντικές πιστοποιήσεις όπως NSF-50 και NSF-61, HACCP, UK DWI και άλλες. Η εξαιρετική του απόδοση έναντι της χαλαζιακής άμμου και άλλων υλικών φίλτρανσης από γυαλί, έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί και από το γαλλικό Institut de la Filtration et des Techniques Séparatives.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.