Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για «Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού»




Την Πέμπτη 17/1/2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη «ιστορική», όπως την ονόμασαν, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού».

Δεν μας κάνει εντύπωση ότι η κυβέρνηση έτρεξε άρον-άρον να εγκαινιάσει το Φορέα, για να προπαγανδίσει και με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη που έρχεται στη «μεταμνημονιακή εποχή», πάνω από τα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών αναγκών.

Δεν μας κάνει εντύπωση, ότι σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση φωτογραφήθηκαν μαζί με το Δήμαρχο, στελέχη της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Είναι μία εικόνα από το μέλλον! Αφού τα βρίσκουν στα μεγάλα, γιατί να μην τα βρουν και στη διοίκηση του Δήμου; Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι ο νυν Δήμαρχος είχε τη στήριξή τους για να αναλάβει την προεδρία του Φορέα.

Πρόκειται για ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, πόσο ανύπαρκτες είναι οι διαχωριστικές γραμμές που υπάρχουν μεταξύ τους. Είναι μια ακόμα περίπτωση «αποκάλυψης» της ομοιότητάς τους. Όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και του μεγάλου κεφαλαίου η ταύτισή τους είναι παροιμιώδης. Η επένδυση και το σχέδιο για το Ελληνικό δεν εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και τη θέση για πολυθεματικό πάρκο με κρατική χρηματοδότηση. Ο Φορέας είναι διαχειριστής των κοινοχρήστων, το κεφάλαιο δεν χαρίζει στο λαό τίποτα και χρησιμοποιεί τους δήμους για την απαραίτητη λαϊκή αποδοχή.

Το Ελληνικό, η ιδιωτικοποίηση και η «αξιοποίησή» του, φωτίζουν τον ταξικό χαρακτήρα της αναπτυξιακής πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τοπική Διοίκηση και την οποία επιχειρούν να εμφανίσουν ως «φιλολαϊκή».

Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στις κάλπικες επιμέρους διαφορές των αστικών κομμάτων και των παρατάξεων που στηρίζουν άμεσα ή έμμεσα, αλλά να κάνει την πραγματική διαφορά και αυτό μπορεί να γίνει με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ! Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, για να ισχυροποιηθεί παντού, στις τοπικές-περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές!

 Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, τη δική μας φωνή και δύναμη!

 Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.