Βούλα: Η Κορίνα Πατέλη Bell μιλάει με τους πρωτοετείς φοιτητές και τις φοιτήτριες που βράβευσε ο δήμος (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Στην εκδήλωση για τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών και μαθητριών στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρέθηκε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος, Κορίνα Πατέλη Bell και σαν άνθρωπος της επικοινωνίας (επιτυχημένο στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών) μπήκε στην ουσία και προσέγγισε δημοσιογραφικά το θέμα μιλώντας με τους πρωταγωνιστές της βραδιάς.

Μοιράστηκε τα συναισθήματα και την συγκίνηση με τα χαμογελαστά παιδιά τα οποία σε τόσο χαλεπούς καιρούς ξεκινούν το ταξίδι για την κατάκτηση των ονείρων τους.

Κορίνα Πατέλη Bell Υποψ. Δημ. Σύμβουλος Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Οι νέοι είναι το μέλλον μας και πρέπει να τους δώσουμε κάθε δυνατή ευκαιρία!!

Με αίσθηση διπλής υποψηφιότητας ήταν η προχθεσινή μοναδική εμπειρία στην αίθουσα Ιωνία του Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένηςόπου πραγματοποιήθηκε η βράβευση των πρωτοετών φοιτητών μας. Από τη μια μεριά η υποψηφιότητα μου ως δημοτική σύμβουλος στο Δήμο 3Β και από την άλλη η υποψηφιότητα μου ως μητέρας που εύχεται να γευτεί τη χαρά και την ικανοποίηση της επιτυχίας των δικών της παιδιών.

Μιλώ λοιπόν για τα συναισθήματα και την συγκίνηση που μοιράστηκα με νέους πρωτοετείς φοιτητές ήδη στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Αυτοί οι νέοι στους οποίους ο Δήμος 3Β και ο Δήμαρχοs Grigoris Konstantellos έδειξε πως είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους απονέμοντας τους συμβολικά ένα τιμητικό βραβείο και λέγοντας έτσι το δικό του μπράβο στους νεαρούς φοιτητές και στις νεαρές φοιτήτριες.

Αυτά τα χαμογελαστά πρόσωπα που κατάφεραν να βάλουν σε σειρά τους στόχους τους και μάλιστα σε τόσο χαλεπούς καιρούς ξεκινώντας το ταξίδι για την κατάκτηση των ονείρων τους, αντίκρισα μπαίνοντας στην κατάμεστη αίθουσα Διέκρινα μια θέση κενή δίπλα σε τρία αγόρια . Εύκολα η κουβέντα ξεκίνησε με τους φοιτητές πια, που λίγους μήνες πριν ήταν μαθητές του 2 Λυκειο Βουλας.

Ο Κωνσταντίνος, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, δήλωσε πόσο ικανοποιημένος και χαρούμενος αισθάνθηκε με το αποτέλεσμα και πόσο απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή αλλά και ταυτόχρονα πόσο ευγνώμων είναι απέναντι σε όλους τους κοντινούς του ανθρώπους που τον στήριξαν και τον πίστεψαν.

Ο Γιώργος, φοιτητής στο Χημικό, τόνισε πόσο του άρεσε από μικρός να μαθαίνει, να προχωρά, να βάζει στόχους, χωρίς να αισθάνεται τη γνώση ως καταναγκασμό. Μου μίλησε αρκετά, αλλά στάθηκε περισσότερο στην αγωνία για την περαιτέρω αξιοποίηση του πτυχίου του.

Όσο για το Σπύρο, από το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, δήλωσε πως θα ξαναπροσπαθήσει και φέτος προκειμένου να πετύχει την εισαγωγή του σε διαφορετική Σχολή. Παραδέχτηκε ωστόσο, πως αργοπόρησε αλλά τελικά κατάφερε να βρει τη σωστή μέθοδο διαβάσματος.

Παραδίπλα μου ήταν η Aιμιλία Κόνσουλα, μαθήτρια στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα ήταν πολύ χαρούμενη για την βράβευση όλων των παιδιών που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αφού μεταξύ των παιδιών είδε ξανά συμμαθητές και συμμαθήτριες της που ήταν μαζί από το Δημοτικό μέχρι σήμερα που και ίδια συνεχίζει πλέον ως φοιτήτρια της Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττική. Ο πατέρας της Panagiotis Konsoulas IIπερήφανος δίπλα της την καμάρωνε και την χειροκρότησε.

Φεύγοντας από την Αίθουσα Ιωνία ένοιωσα πραγματικά σοφότερη μετά από την κουβέντα μου με τους νέους. Μήπως έτσι δε συμβαίνει με χιλιάδες αγόρια και κορίτσια που δίνουν τον αγώνα τους για το αύριο και μάλιστα σε τόσο αντίξοες συνθήκες ;
Όμως αλήθεια ποιος αγώνας είναι εύκολος;;;

 

BBB

Gepostet von Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης am Donnerstag, 20. Dezember 2018

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.