Το τέταρτο βιβλίο του Δήμου Βύρωνα είναι γεγονός




Το τέταρτο βιβλίο του Δήμου Βύρωνα είναι γεγονός. Η δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «στο βλέμμα του Μπάιρον» που υλοποιείται κάθε χρόνο ολοκληρώνεται και φέτος με την έκδοση του βιβλίου της χρονιάς. Τίτλος του τέταρτου βιβλίου μας είναι «Αφήστε με να πετάξω», μια φράση σύνθημα, αίτημα και ανάγκη της νιότης, όπως αναφέρεται και στο οπισθόφυλλο.
Πρόκειται για ένα ανθολόγιο κειμένων, με συγγραφείς εβδομήντα εφήβους και νέους από διάφορα μέρη της Ελλάδας και φυσικά και από το Βύρωνα. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου υπάρχουν τα κείμενα που διακρίθηκαν στο λογοτεχνικό διαγωνισμό έτους 2018, για εφήβους και νέους, με θέμα τις ανησυχίες, τα όνειρα και τους εφιάλτες των νεαρών δημιουργών, που και φέτος μας έδωσαν τις σκέψεις τους για τη φτώχεια, το προσφυγικό, αλλά και το bullying.
Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν στο θέμα καταθέτοντας τη σφραγίδα της εποχής τους, κυρίως μέσα από τα μεγάλα ζητήματα των καιρών και, όπως είναι φυσικό και όμορφο, με την απειρία της ηλικίας τους.
Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν τα κείμενα που έγραψαν οι οκτώ συγγραφικές ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν παιδιά από όλη την Ελλάδα, πήραν μέρος σε προηγούμενους διαγωνισμούς και ακολουθούν το πρόγραμμα ενός ηλεκτρονικού εργαστηρίου λογοτεχνικής έκφρασης που φέρει την ονομασία «Πανελλήνια Λογοτεχνική Συντροφιά του Δήμου Βύρωνα».
Πρόκειται για μια δεξαμενή νεανικής σκέψης και στοχασμού που μας δίνει τα γραπτά έργα της για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Το θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν οι οκτώ συγγραφικές ομάδες είναι «η λογοτεχνία της τρέλας» που ξεκινά από τον Σοφοκλή και τον Αίαντα, ταξιδεύει στην Ισπανία του Δον Κιχώτη, στη Δανία του Άμλετ, στη Ρωσία του Γκόγκολ, φτάνει στον Πιραντέλο και το Ρώμο Φιλύρα που νοσηλεύεται στο Δρομοκαϊτειο την περίοδο του Μεσοπολέμου.
Το εγχείρημα αυτό της έκδοσης ενός λογοτεχνικού πειράματος κάθε χρόνο από το Δήμο μας, χαιρετίζουν και φέτος με κείμενά τους στο βιβλίο πρόσωπα που σχετίζονται με τους νέους και τα γράμματα: η Ευανθία Στιβανάκη, αναπ. Καθηγήτρια Θεατρολογίας του Ε.Κ.Π.Α, η CristinaCondedeBeroldingenGeyr, Δ/ντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, ο Στάθης Γιαννίκος, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πούσκιν και η DomenicaMinniti Γκώνια, Καθηγήτρια Ιταλικής Γλωσσολογίας και Μετάφρασης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τον συντονισμό της έκδοσης και όλου του προγράμματος «στο βλέμμα του Μπάιρον» είχε και φέτος η συγγραφέας Δήμητρα Νούση. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσημα σε τελετή κατά την οποία θα απονεμηθούν και τα βραβεία τους συμμετέχοντες, στις 28 Δεκεμβρίου.
για να κατεβάσετε το βιβλίο σε μορφή .pdf παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο στα σχετικά αρχεία/ έγγραφα

!DOCTYPE html>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.