Η ΡΑΚ Παλαιού Φαλήρου στο Bazaar της “Στέγης Θηλέων”
Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργάνωσε – για ακόμη μια χρονιά – το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ίδρυμα «Στέγη Θηλέων Άγιος Αλέξανδρος» που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο από το 1963 και φιλοξενεί κορίτσια 6-18 ετών από οικογένειες με κοινωνικό – οικονομικά προβλήματα.

Το παζάρι πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ιδρύματος (Μεσολογγίου 21 & Δημοκρατίας), ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή εθελοντών, συλλόγων αλλά και επισκεπτών.

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 – τελευταία μέρα του bazaar – πραγματοποιήθηκε κλήρωση με πλούσια δώρα, ενώ στο χώρο βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΡΑΚ.

Τον επικεφαλής της παράταξης Κώστα Μερκουράκη, αλλά και τον Δημοτικό Σύμβουλο, Γιάννη Μπίτσικα, υποδέχτηκαν νωρίτερα ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Μιχάλης Στακιάδης και η σύζηγός του Σοφία, για να συζητήσουν προβλήματα αναφορικά με την λειτουργία και την χρηματοδότηση του ιδρύματος.

 

Η «Στέγη Θηλέων Άγιος Αλέξανδρος»

Σκοπός του ιδρύματος είναι η στέγαση, σίτιση, προστασία, εκπαίδευση, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση, ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική στήριξη των κοριτσιών.

Ενισχυτικά παρέχεται διδασκαλία και εκμάθηση ξένης γλώσσας και σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές ακόμη η εκμάθηση κάποιας τέχνης με δωρεάν φοίτηση ή με μειωμένα δίδακτρα.

Μετά την αποφοίτησή τους επιδιώκεται η εύρεση εργασίας και παραμένουν για ένα ακόμη μικρό χρονικό διάστημα στο Ίδρυμα έως ότου μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Τέλος, σημειώνεται πως τα παιδιά γίνονται δεκτά μετά, από αίτηση των κηδεμόνων, εφόσον υπάρχουν, της κοινωνικής υπηρεσίας ή και μετά από εισαγγελική παραγγελία, όταν κρίνεται απαραίτητο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.