“Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου οφείλει να είναι ο στενός συνεργάτης του καθηγητή, του μαθητή, του γονέα”




Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα σχολικής βίας, η παράταξη “Ξανά η Πόλη Μπροστά” παραθέτει τις θέσεις της για το σοβαρό αυτό θέμα:

Δυστυχώς μετά την είδηση μίας απόπειρας αυτοκτονίας μαθητή γυμνασίου και μάλιστα από το ίδιο σχολείο με το παιδί μας που χάθηκε τραγικά το καλοκαίρι, εμείς ως Παράταξη αναδημοσιεύουμε, με σεβασμό,την θέση που έχουμε για το θέμα αυτό και δημοσιεύτηκε πολύ πρόσφατα στο τεύχος Νοεμβρίου του φυλλαδίου μας.

Η θέση μας για το bullying
Ως Παράταξη θέλουμε να σταθούμε στο τραγικό γεγονός του καλοκαιριού που έριξε βαριά σκιά σε όλη την μαθητική Κοινότητα του Δήμου μας.
Την τραγική αυτοκτονία ενός μαθητή μας ως θύμα bullying.
Δυστυχώς αυτή είναι η σύγχρονη μάστιγα των σχολείων μας,και πρέπει πάνω σε αυτό το θέμα να σταθούμε αρωγοί όλοι, καθηγητές, μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων ώστε να αποτρέψουμε την επανάληψη του φαινομένου αυτού.
Θεωρούμε επίσης ότι μεγάλη ευθύνη και συμμετοχή στην αποτροπή της ενδοσχολικής βίας πρέπει να έχει και η εκάστοτε Δημοτική Αρχή.
Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και επαρκώς στελεχωμένες με ψυχολόγους και παιδοψυχολόγους, ώστε με καθημερινή παρουσία και συνεργασία με τις σχολικές μονάδες να εντοπίζονται αυτά τα φαινόμενα και να αντιμετωπίζονται άμεσα.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου οφείλει να είναι ο στενός συνεργάτης του καθηγητή, του μαθητή, του γονέα.
Τα σεμινάρια και οι ημερίδες που διοργανώνουν οι φορείς ενώ μπορεί να είναι χρήσιμα εργαλεία γνώσης δυστυχώς τα παρακολουθούν ελάχιστοι και έτσι περιορίζεται η παρέμβαση τους.
Μόνο η διαρκής ενημέρωση και παρακολούθηση της σχολικής κοινότητας από ειδικούς μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικό έργο.
Γνωρίζοντας ότι σήμερα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας είναι υποστελεχωμενη, πρόταση και δέσμευση μας είναι η άμεση κάλυψη θέσεων ψυχολόγων, έστω και με την μορφή ανάθεσης έργου τουλάχιστον για τους σχολικούς μήνες ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη ασπίδα προστασίας στο σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.