Ανακοίνωση του Βασίλη Βαλασόπουλου για τη σύλληψη του Ανδρέα Κούρτη
Σχετικά με τη σύλληψη του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Ηλιούπολης Ανδρέα Κούρτη από τις Αλβανικές αρχές στο Αργυρόκαστρο μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσιφά, καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την ενέργεια και εκφράζω τον έντονο προβληματισμό μου για το συμβάν.

Παρά το γεγονός πως ο συμπολίτης μας έφερε όλα τα έγγραφα και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, οι αστυνομικές αρχές εφόσον δεν συντρέχει άλλος λόγος μόλις ταυτοποίησαν τα στοιχεία με τα νόμιμα έγγραφα του πολίτη ήταν υποχρεωμένες ευθύς αμέσως να διακόψουν κάθε άλλη ενέργεια, προέβησαν στη σύλληψη του Ανδρέα Κούρτη και άλλων 7 ακόμα Βορειοηπειρωτών.
Η συγκεκριμένη ενέργεια των Αλβανικών αρχών εκτιμώ πως είναι πέραν της όποιας αρχής δικαιοσύνης και ως σκοπό έχει την επίδειξη ισχύος, συνθήκη η οποία δεν είναι προς όφελος μίας δημοκρατικής κοινωνίας και της προόδου αυτής.
Εύχομαι η Ειρήνη, η Αγάπη και η Αλληλεγγύη των λαών να έχουν ως οδηγό τους το παράδειγμα και πρότυπο των ίδιων των κυβερνήσεων και των αρμοδίων αρχών τους και αυτό το πρότυπο να είναι βασισμένο στην αρχή της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας του Λόγου και του Πνεύματος.
Ο Ανδρέας Κούρτης είναι ένας Ηλιουπολίτης με ειλικρινές ενδιαφέρον και πραγματική αγάπη για την πόλη μας, έχει προσφέρει πολλά και θα συνεχίσει να προσφέρει μέσα από την Παράταξη μας «Πρώτα η Ηλιούπολη» και προσωπικά τον ευχαριστώ θερμά.

Βασίλης Βαλασόπουλος
Δήμαρχος Ηλιούπολης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.