Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ξεπεράσει άμεσα νομικές και ρυμοτομικές εκκρεμότητες για τον Ασύρματο




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Ο Ασύρματος αποτελεί εμβληματικό χώρο για το Δήμο Αγίου Δημητρίου και ανήκει αδιαπραγμάτευτα στο λαό του, μετά από δεκαετίες αγώνων των δημοτών.

Η δημοτική παράταξη  ΜΕΤΕΧΩ συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των κατοίκων  για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου  και συνέβαλλε σύμφωνα με τις δυνάμεις της, στην τελική παραχώρηση του στην πόλη μας.

Η παραχώρηση είναι τελεσίδικη (ΕΤΑΔ με αρ.2667/6.4.17 ) και αμετάκλητη κόντρα σε οσα εκ του πονηρού διακινούνται εσχάτως  στην πόλη μας με την προϋπόθεση να γίνει χώρος πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού.

Η Περιφέρεια Αττικής ( η νομική της υπηρεσία έχει ελέγξει όλα τα νομιμοποιητικά  έγγραφα)  επιχορηγεί το έργο ( έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό της 5 εκ. ευρώ )

Συμφωνούμε και θεωρούμε αυτονόητη την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ που έλαβε κατά την χθεσινή της συνεδρίαση (17/10/18) , η οποία  καλεί τους δήμους να λάβουν απόφαση για την  αίτηση ακυρότητας στο ΣΤΕ, για τους ΚΑΕΚ που περιλαμβάνει το ΦΕΚ Β 2320/19-6-2018 που αφορούν ακίνητα ιδιοκτησία τους, αν και στην περίπτωση του Ασυρμάτου πρόκειται για παραχώρηση χρήσης.

Προκαλεί απορία, σε τοπικό επίπεδο, το όψιμο ενδιαφέρον παρατάξεων και προσώπων που ουσιαστικά αγνοούσαν το πρόβλημα του Ασυρμάτου, που ήταν σε εκκρεμότητα επι πολλές δεκαετίες.

Δεν συμμετείχαν ποτέ στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για την τύχη του Ασυρμάτου και ουδέποτε τους απασχόλησε ουσιαστικά.

Ήταν τραγικά ΑΠΟΝΤΕΣ.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να ξεπεράσει άμεσα νομικές και ρυμοτομικές εκκρεμότητες, ώστε το πάρκο να αρχίσει να «παίρνει σάρκα και οστά».

Είναι ο μονος τρόπος να δοθεί  αποστομωτική απάντηση σε όσους θυμήθηκαν τώρα τον Ασύρματο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.