Εγκαινιάστηκε στην Ηλιούπολη η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (VIDEO)




Εγκαινιάστηκε χθες η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες – Μαίρη Βρεττού» στην Ηλιούπολη. «Ήταν ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα» είπε κατά την τελετή εγκαινίων η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις 6,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών 118 προνοιακών ιδρυμάτων (ΝΠΙΔ) σε όλη τη χώρα.
Ειδικότερα, χρηματοδοτούνται 58 ιδρύματα στην Περιφέρεια Αττικής με 4.398.644 ευρώ, 14 ιδρύματα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 555.000 ευρώ, 23 ιδρύματα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 1.100.000 ευρώ, 9 ιδρύματα στη Στερεά Ελλάδα με 70.000 ευρώ, 7 ιδρύματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με 160.000 ευρώ, 4 ιδρύματα στο Βόρειο Αιγαίο με 50.000 ευρώ και 3 ιδρύματα στην Περιφέρεια Ηπείρου με 140.000 ευρώ.

Εγκαίνια Για Τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Eγκαινιάστηκε η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ηλιούπολη παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και του δήμαρχου Ηλιούπολης Vasilis Valasopoulos.Διαβάστε περισσότερα: ilioupolinews.gr/egkainia-stegi-ypostirizomenis-diaviosis

Gepostet von Ilioupolinews.gr am Montag, 29. Oktober 2018

«Στηρίζουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα τα ιδρύματα ΝΠΙΔ, τα οποία παραλάβαμε σε δεινή οικονομική κατάσταση, λόγω της οικονομικής κρίσης. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα και ελλείψεις» δήλωσε η κ. Φωτίου.
«Οικονομικά, υποστηρίζουμε με τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις τα ιδρύματα αυτά, για να συνεχίσουν να παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Θεσμικά, για πρώτη φορά, ολοκληρώνεται η υποχρεωτική ψηφιακή καταγραφή όλων των στοιχείων των 1.600 και πλέον ιδρυμάτων, ενώ, εντός του 2018, φέρνουμε νέο νόμο-πλαίσιο στη Βουλή, που θα ρυθμίζει τα διοικητικά, τα λειτουργικά και τα χρηματοδοτικά ζητήματα των ιδρυμάτων αυτών, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις διέπονται από νόμους του 1914» πρόσθεσε.
Στόχος είναι η αξιοπρεπής διαβίωση αλλά και η αποϊδρυματοποίηση των συμπολιτών μας με ιδιαίτερες ικανότητες, τόνισε η κ. Φωτίου κατά την τελετή εγκαινίων της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ανοιχτοί Ορίζοντες – Μαίρη Βρεττού στην Ηλιούπολη.

Το φιλόξενο σπίτι του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» ήταν ένα όραμα που έγινε πραγματικότητα και πλέον είναι έτοιμο να παρέχει υπηρεσίες μόνιμης διαμονής σε ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση ή αναπηρία, εκπαίδευση στην ημι-αυτόνομη διαβίωση, προγράμματα κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας και διασύνδεση με το εκπαιδευτικό τους πλαίσιο.

Ιδιαίτερη σημασία, υπογράμμισε η κ. Φωτίου, δίνει το Υπουργείο Εργασίας και στις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ένταξης στις οποίες μετέχουν άτομα με νοητική στέρηση ή αναπηρίες τα οποία έχουν την ευκαιρία χωρίς να χάνουν το επίδομά τους να αποκτούν επιπλέον εισόδημα αλλά και να είναι χρήσιμα στην κοινωνία.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης επανέλαβε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2019 όλα τα επιδόματα θα χορηγούνται πλέον απο τον ΟΠΕΚΑ.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Γράβου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.