Ζακ Κωστόπουλος: Η σύντομη ζωή του ακτιβιστή των ΛΟΑΤΚΙ- drag queen (ΕΙΚΟΝΕΣ& ΒΙΝΤΕΟ)




Όλά όσα διαδραματίστηκαν στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας το μεσημέρι της Παρασκευής κόστισε τη ζωή του δράστη, Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου.

Με τον ιδιοκτήτη να απουσιάζει, ο Ζαχαρίας εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα, λόγω της πόρτας ασφαλείας με αποτέλεσμα να προσπαθεί σε κατάσταση αμόκ, να σηκώσει έναν πυροσβεστήρα για να σπάει τη βιτρίνα και να βγει έξω.

Σε βίντεο εμφανίζεται ο επίδοξος ληστής, που αργότερα έγινε γνωστό ότι επρόκειτο για τον γνωστό ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ζακ Κωστόπουλο, να δέχεται μια κλωτσιά στην πλάτη από έναν άγνωστο άνδρα, λίγη ώρα αφού έχει λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ αφού έχει βγει από τη σπασμένη βιτρίνα του καταστήματος και έχει υποστεί ξυλοδαρμό από δύο άλλους άνδρες.

Ποιος ήταν ο Ζαχαρίας (Ζακ) Κωστόπουλος

Ο Ζακ ήταν γνωστός για τη ακτιβιστική του δράση κυρίως στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Άνθρωποι που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με ιδιαίτερο χιούμορ, ευαίσθητο και με πολύ καλή πένα.

Στην Αθήνα βρέθηκε στα 18 του για σπουδές στη Δραματική Σχολή και στον τομέα του Μάρκετινγκ. Οι περισσότερες μέρες της καθημερινότητάς του δεν έχουν, όπως λέει κάτι το ιδιαίτερο. Drag Show δεν κάνει κάθε μέρα. Γράφει από το σπίτι. Ζει ήσυχα με την παρέα του σκύλου του Σνούπι.

Μιλώντας στο piraeuspress.gr:

-Πώς ζει η Zackie Oh;

«Ζει κάνοντας σόου και αρθρογραφώντας».

Ποια είναι η Zackie Oh;

-Τι γράφει;

«Γράφει ως Ζακ, τον έχουμε κι αυτόν τι να κάνουμε, σε μία εφημερίδα έχει μία στήλη».

-Το πιο ωραίο στη ζωή της Zackie Oh, ποιο είναι Ζακ;

«Είναι ότι κάνει αυτά που δεν θα τολμούσε ποτέ ο Ζακ να κάνει».

Και πόσο δύσκολο είναι αυτό;

«Ως Zackie Oh δεν είναι δύσκολο γιατί αυτό είναι και μία από τις μεγάλες ομορφιές του Drug Show. Εντάξει, όταν είσαι ένας άντρας με φόρεμα, τακούνια και περούκα, είναι ήδη καταδικαστέο. Οπότε, ότι και να κάνεις από κει και πέρα, δεν μπορείς να το κάνεις χειρότερο γιατί το μεγαλύτερο λάθος το έχεις κάνει ήδη. Οπότε, σου δίνει μία ελευθερία και ένα θράσος, αν θες, να κάνεις πράγματα που ως απλός καθημερινός άνθρωπος δεν θα μπορούσες να κάνεις».

Πώς σε αντιμετωπίζουν;

«Όταν κυκλοφορώ έξω έτσι, οι αντιδράσεις είναι ακραίες, ή θαυμασμός ή μίσος, δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Και να σου πω την αλήθεια, μου αρέσει αυτό. Εντάξει, είμαι κι εγώ σαν προσωπικότητα, σαν άνθρωπος λίγο των άκρων και γενικά το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί είναι να περνάω απαρατήρητη, οπότε το ότι προκαλεί αντιδράσεις έντονες είτε από την αρνητική, είτε από την θετική πλευρά, εμένα μου αρέσει. Βέβαια, πολλές φορές μπορεί να σε βάλει σε κίνδυνο και με έχει βάλει προσωπικά. Αλλά η θετική του πλευρά σε αποζημιώνει τόσο πολύ που λες ότι αξίζει τον κόπο».

-Έχεις φάει ξύλο στο δρόμο;

«Ναι και παραδόξως όχι ως Zackie, αλλά ως Ζακ. Δεν ξέρω, ίσως παίζει ρόλο το attitude το δικό μου. Όταν είμαι Zackie, νιώθω άτρωτη. Οπότε αυτός, ίσως με έναν τρόπο περνάει και στον άλλο. Επίσης όταν είμαι Zackie, νιώθω προετοιμασμένη ότι αν βγω έτσι στο δρόμο θα έχω τέτοιες αντιδράσεις. Το έχω ήδη στο μυαλό μου και είμαι ήδη προετοιμασμένη για να το αντιμετωπίσω. Όταν απλά έχω βγει να πάω για τσιγάρα κι επειδή κουνιέμαι λίγο παραπάνω περπατώντας προς το περίπτερο, είναι κάτι που δεν το περιμένεις. Εκεί σε πιάνει πιο απροετοίμαστο».

«Σίγουρα φασίστας δεν είναι μόνον αυτός που έχει ψηφίσει Χρυσή Αυγή ή που είναι στην Χρυσή Αυγή ή την εμπιστεύεται. Δεν αρχίζει και τελειώνει φασισμός και η νοοτροπία αυτή στη Χρυσή Αυγή. Έχουμε ακούσει να διατυπώνονται φασιστικές απόψεις και από άλλα κόμματα της Δεξιάς και από ανθρώπους που δηλώνουν ακομμάτιστοι ή δεν ψηφίζουν. Δεν έχει να κάνει με κόμμα ο φασισμός, είναι νοοτροπία. Είναι η νοοτροπία το ότι προσπαθώ με τη βία να επιβάλλω το κανονικό, αυτό που θεωρώ εγώ φυσιολογικό και προσπαθώ δια της βίας ή με το να σπέρνω το φόβο, να κάνω τους ανθρώπους που δεν είναι σαν κι εμένα, αν όχι να γίνουν σαν κι εμένα, τουλάχιστον να κρύβονται για να μην τους βλέπω».

Για τον θάνατό του Ζακ (Ζαχαρία) Κωστόπουλου έκανε μια ανάρτηση ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, για να αποχαιρετήσει τον φίλο του.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυτή η ψυχάρα, αυτός ο αλήτης, αυτός ο γλυκός φίλος μας, φτιαγμένος, μπήκε(πρώτη φορά στη ζωή του) να κλέψει το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια(ναι αυτό που βλέπετε στις ειδήσεις)… Η βασανισμένη, η γενναία, η γλυκιά, η σκληρή ψυχούλα του, στην κρίση του κάθε αναμάρτητου. Δεν θα συνέλθουμε και θα σ αγαπάμε Ζακ μου»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.