«Σπάει» την σιωπή του ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και παιδί στο Μάτι (ΒΙΝΤΕΟ& ΕΙΚΟΝΕΣ)
Για πρώτη φορά, ο πυροσβέστης που αποτέλεσε έναν από τους πλέον τραγικούς πρωταγωνιστές της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ανοίγει την καρδιά του και μιλά για ίσα βίωσε την «αποφράδα» -για τον ίδιο και ολόκληρη τη χώρα- 23η Ιουλίου του 2018…

Την ημέρα που ενώ έδινε γενναία μάχη -όπως όλοι οι ήρωες συνάδελφοί του- με τις φλόγες, έχασε την γυναίκα και το μόλις έξι μηνών παιδί του, στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Έχω πολλά συναισθήματα αλλά δεν έχω νιώσει ακόμα θυμό. Δεν ξέρω με ποιον πρέπει να θυμώσω. Κάθε μέρα περνάω από όλα τα συναισθήματα εκτός από θυμό. Μέχρι τώρα», δήλωσε στο αυστραλιανό δίκτυο ABCnews, ο πυροσβέστης Ανδρέας Δημητρίου, μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως, μετά την τραγωδία που βρήκε.

Πώς έζησε ο ήρωας πυροσβέστης τις δραματικές ώρες της τραγωδίας στο Μάτι

Όπως αναφέρει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του αυστραλιανού δικτύου, ο Αντρέας Δημητρίου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του. Δεν τα κατάφερε όμως… Όταν έφτασε στην περιοχή, αντίκρισε τα πάντα γύρω από το σπίτι του να έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Όταν η σύζυγός του Μαργαρίτα απάντησε το τηλέφωνο, τον ενημέρωσε ότι είχε κατεβεί με το παιδί τους στην παραλία. Ο Ανδρέας Δημητρίου, πέρασε μέσα από τις φλόγες για να μεταβεί στην παραλία. Εκεί βρήκε τη σύζυγό του αναίσθητη με το έξι μηνών μωρό τους στο πλάι της.

Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο. Η Μαργαρίτα, δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα και έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα.

«Είναι κάτι που δεν μπορείς να υπομείνεις εύκολα», τονίζει ο Ανδρέας στο ABCnews και προσθέτει: «Κάτι που εύχεσαι να μην περάσει κανένας, ούτε καν ο εχθρός σου».

Όσο για το αν αισθάνεται θυμό, ο ίδιος απαντά: «Αισθάνομαι πολλά, αλλά όχι θυμό, με την έννοια ότι δεν ξέρω με ποιον να οργιστώ. Να είμαι θυμωμένος με τον Θεό; Να είμαι θυμωμένος με τους ανθρώπους; Να είμαι θυμωμένος με τον εαυτό μου; Να είμαι θυμωμένος γενικότερα;», τονίζει με όση δύναμη ψυχής διαθέτει ο πατέρας και σύζυγος που έχασε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.