Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του χαρισματικού ιερέα της Γλυφάδας (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
Η σορός του π. Κωνσταντίνου θα εκτεθεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου
Δικηγορικών Γλυφάδας για λαϊκό προσκύνημα από το βράδυ της Τετάρτης  μέχρι την Πέμπτη το πρωί.

Ήταν ένας φωτεινός φάρος για όσους τον γνώρισαν. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Δικηγορικών) οι πιστοί άκουγαν με πολύ προσοχή τις ομιλίες και τα κηρύγματά του. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωσταντίνος Στρατηγόπουλος, ήταν Δρ. Θεολογίας-Δρ. Οικονομικών.

Ο π.Κωνσταντίνος ήταν πνευματικός της Ζωής Λάσκαρη που σε συνέντευξή της είχε πει: «Σαράντα χρόνια τον ξέρω τον πατέρα Κωνσταντίνο. Πάρα πολύ με βοήθησε. Είναι ένα άτομο που μιλά τέσσερις γλώσσες, με θεατρική παιδεία, είναι ανοιχτός σε όλα. Και πριν τον βρω, είχα πάει σε δυο-τρεις άλλους. Και έχουμε επαφή μέχρι σήμερα«.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωσταντίνος Στρατηγόπουλος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στον τομέα της Ιεραποστολής στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας και στα Οικονομικά.

Όταν ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Τσάφος έγινε προϊστάμενος στο γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις διαδοχήν του νυν Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου Γιαννουλάτου, πήρε ως βοηθό του τον λαϊκό τότε Κωνσταντίνο Στρατηγόπουλο, ο οποίος παραλλήλως ανέλαβε και την διακονία του λόγου εβδομαδιαίως, επί μία οχταετία, στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέου (πλατεία Αμερικής) με ευλογία του π. Γαβριήλ, ο οποίος ήταν και εφημέριος του ναού.

Στη συνέχεια ο π. Κωνσταντίνος διετέλεσε επί 30 έτη Διευθυντής του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής και του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας. Τέλος υπήρξε εφημέριος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Δικηγορικών).

Υπήρξε ένας ξεχωριστός κληρικός, ο οποίος θα συνεχίσει να διδάσκει στην ψυχή των πιστών μέσα από τον λόγο του και τα κείμενα του!

https://www.facebook.com/dimitrios.thanassas/posts/10155748942341524?__xts__[0]=68.ARANVVoaS7e_uI0dE7jPYDSFoHRH6GyI_XZ3K9Dsx_vOmf2npcV6nQqlsVeQT903kGQF9L7NYJbqcPcQAO9DhGFGzTnG8zj6upI4lxvTTM3oXdr4SHvR6oeZPiKVZWQ5IvKCB_Pk155bzKxPaeIiz75wdR_m1jJ8I5y8W9WXTk8LW0DWvx9K&__tn__=H-R

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του χαρισματικού ιερέα της Γλυφάδας (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 12/09/2018 at 11:25 πμ
    Permalink

    Ναι θα ηθελα να με ενημερωνεται για τα τρεχοντα γεγονοτα της πολης της Γλυφαδας . Ευχαριστω.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.