Άγιος Δημήτριος: Το μήνυμα της δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου για τη νέα σχολική χρονιά




Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Από καρδιάς θα ήθελα να σας ευχηθώ η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα να είναι γεμάτη δημιουργικότητα, δύναμη και ελπίδα!

Ακόμη μια έναρξη σχολικής χρονιάς, βρίσκει το Δήμο μας και τις Υπηρεσίες του σε μια «συνθήκη» αδιάκοπων προσπαθειών προκειμένου όλα τα σχολικά κτήρια να είναι πανέτοιμα να υποδεχτούν τα παιδιά για τη νέα σχολική χρονιά.

Έτσι, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις σε σχεδόν ολόκληρο τον σχολικό κτηριακό ιστό της πόλης. Φροντίσαμε τις αυλές των σχολείων, επιδιορθώσαμε ζημιές, προχωρήσαμε σε βαψίματα, φτιάξαμε τα γήπεδα των προαυλίων και πραγματοποιήσαμε εικαστικές παρεμβάσεις.

Ταυτόχρονα όμως φροντίσαμε οι περιβάλλοντες χώροι να είναι αντάξιοι των σχολείων. Κλαδέψαμε τα δέντρα και τα αγριόχορτα γύρω από κάθε σχολικό κτήριο, και προσπαθούμε καθημερινά να καθιστούμε τους δρόμους γύρω από τα σχολεία ασφαλείς, συνεχίζοντας το έργο των σχολικών δακτυλίων. Το πρόγραμμα που ενισχύει την οδική ασφάλεια των μετακινήσεων των παιδιών από και προς τα σχολεία του Δήμου μας.

Παράλληλα, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε διεξοδικές συναντήσεις ενημέρωσης και συζήτησης με όλους τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων και των δύο βαθμίδων, με παρουσία και συμμετοχή των Προέδρων και Αντιπροέδρων των Σχολικών Επιτροπών και αντιδημάρχων του Δήμου, ανταλλάσσοντας απόψεις και αναπτύσσοντας ουσιαστικό διάλογο για τα θέματα που τους απασχολούν.

Ας είναι αυτή σχολική χρονιά η πιο δημιουργική χρονιά μέχρι τώρα για όλους και όλες!

Ας είναι η χρονιά που, φορείς, εκπαιδευτικοί και γονείς θα κατανοήσουν πως η δημιουργικότητα είναι τόσο σημαντική, όσο και η γλώσσα. Πως η δημιουργικότητα στην εκπαίδευση μπορεί να πλάσει ανθρώπους που μπορούν πραγματικά να πάνε την κοινωνία μπροστά. Ανθρώπους που από τα σχολικά τους χρόνια εμπνεύστηκαν, έμαθαν να δουλεύουν συλλογικά για όλους, για τους πολλούς, έμαθαν να σκέφτονται έξω από όρια, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να βρίσκουν λύσεις και πολλές πιθανές απαντήσεις!

Καλή σχολική χρονιά!

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.