Σε Επιστημονικό Συνέδριο για την Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον “Κλεισθένη” συμμετέχει η Νέα Σμύρνη




Με στόχο την παροχή ενημέρωσης και τεχνογνωσίας των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διοργανώνεται 3ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο «Διοίκηση και Οργάνωση των ΟΤΑ μετά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ», το οποίο θα υλοποιηθεί, από την Πέμπτη ως το Σάββατο, 25 – 27 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης του Καρπενησίου.

Βασικό θέμα του Συνεδρίου αποτελούν οι αλλαγές και οι προκλήσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι. Θα εστιάσει, ωστόσο, και σε πληθώρα άλλων θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα της ΤΑ, όπως διοίκηση, οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική στήριξη, ψηφιακή διοίκηση, δια βίου μάθηση, χρηματοδοτήσεις, πολιτισμός και αθλητισμός.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής κύριος Παναγιώτης Γιατζίδης. Η εισήγησή του θα αφορά το πρόγραμμα εκπαίδευσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους υπάλληλους του Δήμου μας και πως η καλή αυτή πρακτική, εντάσσεται στα πλαίσια ενδυνάμωσης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων των υπαλλήλων και αναβαθμίζει τον ρόλο τους στην ψηφιακή εποχή.

Παράλληλα, θα αναφερθεί η κοινωνική πολιτική του Δήμου Νέας Σμύρνης για τους ανέργους και την εκπαίδευσή τους στις νέες τεχνολογίες καλύπτοντας το κόστος της πιστοποίησης.

Ήδη, πάνω από 100 υπάλληλοι εντάσσονται στα μαθήματα αυτά, ενώ και η συμμετοχή ανέργων πολιτών είναι πολύ μεγάλη καθώς δίνεται η δυνατότητα βελτίωσης ήδη υπαρχουσών δεξιοτήτων αλλά και απόκτησης αναγνωρισμένου πιστοποιητικού χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.