Εικόνες ντροπής έξω από σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στη λεωφόρο Ιωνίας στον Άλιμο




Μόνο αγανάκτηση και απελπισία μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες που αντίκρισαν εκατοντάδες συμπολίτες μας χθες έξω από σουπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στη λεωφόρο Ιωνίας στον Άλιμο.

Ο λόγος… μα φυσικά πως το κατάστημα φρόντισε να ξεφορτωθεί εκατοντάδες πλαστικά μπουκάλια γεμάτα με φρέσκο γάλα, γεγονός που έτσι κι αλλιώς γεννά πολλά ερωτηματικά, πετώντας τα επιδεικτικά μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

Ουδείς αρμόδιος από την πλευρά της επιχείρησης δεν σκέφτηκε πως θα προκαλούσε την οργή τόσο των κατοίκων αλλά και τυχαίων περαστικών οι οποίοι ήλθαν αντιμέτωποι με το θέαμα, καθώς όπως φαίνεται δεν υπάρχει ίχνος οικολογικής συνείδησης αλλά ούτε και ανθρωπιάς απέναντι στους συνανθρώπους μας πολλοί από τους οποίους υποφέρουν από την πείνα στην Ελλάδα του 2018.

Τη στιγμή που οι δήμοι δαπανούν σημαντικά ποσά για καμπάνιες ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ανακύκλωση τέτοια περιστατικά και ειδικά από την πλευρά μίας επιχείρησης μόνο την κοινωνική  κατακραυγή θα μπορούσαν να προκαλέσουν.

Ακόμη δεκάδες κοινωνικές δομές απευθύνουν καθημερινά έκκληση για συλλογή τροφίμων και μία μεγάλη αλυσίδα δε διστάζει να αποδεσμευτεί από μεγάλες ποσότητες φρέσκου γάλακτος ,τη στιγμή που κυριολεκτικά έξω από την πόρτα της υπάρχουν άνθρωποι  που ζητούν έστω και ένα μπουκάλι γάλα.

Τέλος αν υπήρχε οποιοδήποτε ελάττωμα στις παρτίδες γιατί δεν επιστράφηκε στις αντίστοιχες εταιρείες που ανήκουν, αν και όπως μπορείτε ιδίοις όμμασι να διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες πρόκειται για γάλατα διαφορετικών εταιρειών ή δεν αποσύρθηκε φιλικά προς το περιβάλλον με ενδεδειγμένο τρόπο;

Να σημειωθεί πως σε πολλές από τις “πολιτισμένες” χώρες του κόσμου, ευρωπαϊκές και μη, η εικόνα αυτή θα συνοδευόταν από υψηλά πρόστιμα.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Εικόνες ντροπής έξω από σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας στη λεωφόρο Ιωνίας στον Άλιμο

  • 25/09/2018 at 8:26 μμ
    Permalink

    Καλησπέρα σας.
    Είμαι σχετικά νέος στη συντροφιά σας και ξεκινώ με τις ευχαριστίες μου για τις ειδήσεις που βγάζετε, οι οποίες αφορούν στη γειτονιά μας, εφόσον είμαι μόνιμος κάτοικος Νέας Σμύρνης.
    Συμφωνώ με την απορία, την ευθιξία και την αγανάκτησή σας για τα “φρέσκα” -όπως λέτε- γάλατα, που πέταξαν οι άνθρωποι κάποιου super market, στον κάδο απορριμάτων.
    Δεν διάβασα όμως την απάντηση, που προφανώς όφειλε να δώσει η διοίκηση του super market, στην ερώτηση που -υποθέτω ότι- κάνατε αναζητώντας τον λόγο που κατέληξαν τα ως άνω γάλατα στον κάδο απορριμάτων.
    Θεωρώ εξόχως σημαντική την απάντηση εκ μέρους της διοίκησης του super market, -θέλω να πιστεύω ότι την πήρατε-, η οποία δέον να εξηγεί τον σπουδαίο λόγο, ώστε να καταλήξουν τα γάλατα στον κάδο απορριμάτων, αντί σε ορισμένες οικογένειες με χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα επιβίωσης.
    Τότε θα ήταν ολοκληρωμένη η είδηση, παρουσιάζοντας και τις δύο πλευρές του γεγονότος, έτσι που να μην αιωρούνται υποψίες αναλγησίας ή απανθρωπιάς για τους υπεύθυνους τέτοιας πράξης.
    Παρακαλώ, εάν έχετε την απάντηση, δημοσιεύστε την.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Εντίμως
    Έαλος

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.