Παλαιό Φάληρο: Αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη (είσοδος ελεύθερη)




Γέμισαν με τρόφιμα και σχολικά είδη τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου Παλαιού Φαλήρου

οι χιλιάδες θεατές που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις του δήμου στο Μπάτη.

Χθες το βράδυ απόλαυσαν την ξεκαρδιστική κωμωδία “Όσο υπάρχουν Άγγελοι”, ενώ απόψε στις 20:30 έχει αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη.

ΦΩΤΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο σπουδαιότερος  δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, ο σημαντικότερος ίσως οργανοπαίχτης  λαϊκής μουσικής που γνώρισε ο τόπος , ο συνθέτης που τραγούδια του ερμήνευσαν οι κάλλιστοι της εποχής Παγιουμτζής, Καζαντζίδης, Αγγελόπουλος, Μπιθικώτσης, Διονυσίου, Πόλυ Πάνου με αποκορύφωμα την Μαίρη Λίντα, υπήρξε αναμφισβήτητα ο αξεπέραστος Μανώλης Χιώτης.

“Το χρήμα δεν το λογαριάζω“,  “Ο πασατέμπος“, “εσύ είσαι η αιτία”      “Απόψε φίλα με“ ,   “ Αφού το θες“ ,  “Πάρε το δάκρυ μου“,  “Περασμένες μου αγάπες “, είναι ενδεικτικά  από τις δεκάδες τραγούδια που θα ακουστούν και θα απολαύσουμε στην παράσταση.

Σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη  Αδάμη, ενορχήστρωση του Γιώργου Κωνσταντινίδη ο οποίος θα βρίσκεται στο πιάνο,   μουσικό σύμβουλο τον Στέλιο Τζανετή ο οποίος θα παίζει μπουζούκι και τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στα κρουστά, στήνεται μια  παράσταση – οδοιπορικό της ζωής του μεγάλου αυτού καλλιτέχνη στην προσπάθεια αναζήτησης και γνωριμίας μαζί του, και σε μια παράλληλη “συνομιλία”  με την Ελλάδα της εποχής που ο ίδιος μεσουρανούσε.

Παίζουν και τραγουδούν: Αλίκη Ζαχαροπούλου, Άννα Μελίτη, Νικόλαος Παπακωνσταντίνου.όπως και ένας  εκ των μικρών  Κωνσταντίνου Καρεκλά, Δημήτρη Θεοδωρόπουλου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.