Eκπαιδευτικός Oργανισμός G. PAPAS: JUMP –  Άλμα στη διδασκαλία των αγγλικών! (VIDEO)
Ανοίξτε…μία νέα σελίδα στα αγγλικά! Jump into English… the QLS way! JUMP από τo Δίκτυο Ξένων Γλωσσών QLS

Learn to Read

Read to Learn

ΓΙΑΤΙ ΕΠIΛΕΞΑME ΤΟ JUMP

Με το βλέμμα στραμμένο στην πρωτοπορία και στις νέες εκπαιδευτικές εξελίξεις και με γνώμονα να προσφέρουμε ό,τι καλύτερο, σύγχρονο και αποτελεσματικό στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας, προσθέτουμε στις ποιοτικές εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες τη νέα διδακτική μέθοδο  QLSJUMP για τους μαθητές μας.

Η μέθοδος JUMP

 • Εστιάζεται στην συστηματική διδασκαλία των φωνημάτων της Αγγλικής γλώσσας (Phonics) που φέρουν τη σφραγίδα του Βρετανικού Εθνικού Προγράμματος Σπουδών, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη ανάγνωσης και γραφής.
 • Λαμβάνει υπ’όψιν το μαθησιακό προφίλ του μαθητή με βάση το βραβευμένο QLP (QLS Learning Profile) – Τεστ Πολλαπλής Νοημοσύνης για διαφοροποιημένη διδασκαλία.
 • Ενισχύει την πρόσληψη και διατήρηση της νέας γνώσης με τρόπο παιγνιώδη και ψυχαγωγικό μέσα από την διαδικτυακή μας πλατφόρμας.
 • Προάγει την αποδοτικότερη επεξεργασία της νέας πληροφορίας επειδή είναι:
 • Συστηματική
 • Ομαδοσυνεργατική
 • Πολυαισθητηριακή
 • Βιωματική
 • Μαθητοκεντρική
 • Συναρπαστική!

Με τη μέθοδο JUMP η διδασκαλία γίνεται μια ευχάριστη, δημιουργική εμπειρία. Σαν καθητήτρια, γονιός και μητέρα τριών παιδιών επιλέγω το JUMP γιατί θέλω να προσφέρω ό,τι καλύτερο στους μαθητές μου.

Georgia Papas

Ιδιοκτήτρια Κ. Ξ. Γ. G. PAPAS

 JUMP –  Άλμα στη διδασκαλία των αγγλικών!

Καλώς ήλθατε στον κόσμο του Δικτύου Ανεξάρτητων Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS (Quality in Language Services) και της μεθόδου JUMP. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα JUMP απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 8 ετών, εστιάζεται στη συστηματική διδασκαλία των φωνημάτων της αγγλικής γλώσσας (Phonics) και φέρει τη σφραγίδα του Βρετανικού Εθνικού Προγράμματος Σπουδών.  Στοχεύει στην ταχύτερη και πιο αποτελεσματική ανάπτυξη των δεξιοτήτων στην ανάγνωση και γραφή.

Πώς λειτουργεί

 Η αγγλική γλώσσα είναι μη φωνολογική. Αυτό σημαίνει ότι ενώ στα ελληνικά, τα φωνήματα αντιστοιχούν στα γράμματα των λέξεων, στα αγγλικά αυτό δεν συμβαίνει. Για παράδειγμα, η προφορά της λέξης “Like” δεν αντιστοιχεί στη γραπτή λέξη.

Τα 26 λοιπόν γράμματα της αγγλικής γλώσσας αντιστοιχούν σε 44 ήχους.  Το Πρόγραμμα JUMP βοηθά τα παιδιά να μαθαίνουν και να ξεχωρίζουν τους 44 αυτούς ήχους χωρίς απαραίτητα να γνωρίζουν όλα τα γράμματα σε αλφαβητική σειρά.  Το JUMP όμως δεν σταματά εκεί.  Συνεχίζει με καινοτόμο τρόπο να προσεγγίζει την γραμματική και την σύνταξη της γλώσσας διαφορετικά δίνοντας στους μαθητές μας προβάδισμα στην κατανόηση και χρήση της γλώσσας από τις μικρές ηλικίες.

Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά γίνονται γρήγορα ικανοί χρήστες της γλώσσας και σε πολύ σύντομο χρόνο μπορούν να διαβάζουν, να χρησιμοποιούν και να κατανοούν την αγγλική γλώσσα.

«Στατιστική ανάλυση πριν και μετά τα τεστ δείχνει ότι σε μόλις 9 εβδομάδες τα παιδιά του νηπιαγωγείου μπορούν να έχουν φωνολογικές δεξιότητες.»  Πηγή:  Yvette Hus, English Montreal School Board, Montreal, Quebec, Canada

JUMP – 4 γράμματα, 4 άξονες!

Η διδασκαλία στο πρόγραμμα JUMP αποτελεί τη βάση μίας νέας ολιστικής προσέγγισης που στηρίζεται σε 4 σημαντικούς πυλώνες:

 1. Φωνολογική Προσέγγιση

 Διδασκαλία πρώτης γραφής και ανάγνωσης βασισμένη στην συνθετική φωνιμική μέθοδο που εστιάζεται στην γνώση των φωνημάτων της Αγγλικής γλώσσας (Phonics) και στοχεύει την ταχύτερη ανάπτυξη δεξιοτήτων ανάγνωσης, γραφής και προφορικού λόγου.

2.Βιωματική Διδασκαλία

Το παιδί δεν είναι απλώς ένας παθητικός δέκτης του μαθήματος αλλά συμμετέχει ενεργά μέσα από:

 • Κινήσεις & Παιχνίδια
 • Θέατρο, τραγούδια, κατασκευές
 • Ομαδικές εργασίες
 • Προφορική εξάσκηση
 1. Ψηφιακή Υποστήριξη

Μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας QLS i-Learn, χρησιμοποιείται μια ποικιλία τεχνολογιών όπως η παιχνιδοποιημένη μάθηση και οι βίντεο-παρουσιάσεις, με σκοπό την υποστήριξη του παιδιού στο σπίτι με τρόπο ελκυστικό και εξατομικευμένο.

 1. Εκπαιδευμένοι Καθηγητές

Στο QLS,  φροντίζουμε οι καθηγητές μας είναι άρτια καταρτισμένοι έχοντας πλήρη γνώση της διδακτικής του JUMP. Γίνονται έτσι φίλοι και συνοδοιπόροι συνεισφεροντας ενεργά στην μαθησιακή πορεία των παιδιών.

QLS – Βραβευμένο, ανεξάρτητο, πρωτοπόρο

Το Δίκτυο Ανεξάρτητων Κέντρων Γλωσσών QLS (Quality in Language Services) προσφέρει υπηρεσίες υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου στους μαθητές και τους γονείς τους. Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, μέλη του QLS, βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και κάνουν τη διαφορά στην ξενόγλωσση εκπαίδευση!

 

THE QLS WAY

Ο τρόπος με τον οποίο τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του Δικτύου QLS διδάσκουν  αγγλικά, αποτελείται από βραβευμένες και καινοτόμες μεθόδους. Επιγραμματικά, η προσέγγιση “THE QLS WAY” περιλαμβάνει τεχνικές όπως:

 • QLP (QLS Learning Profile). Διδασκαλία ανάλογα με το μαθησιακό προφίλ του μαθητή.
 • “Μαθαίνω πώς να μαθαίνω”. 2 εξελιγμένα τεστ προσωπικότητας τα οποία καλλιεργούν τις νοητικές και συναισθηματικές δεξιότητες των μαθητών.
 • Debating Club. Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης του μαθητή μέσω της συζήτησης σε εκίκαιρα και σύγχρονα θέματα.
 • Δράσεις εθελοντισμού. Ευαισθητοποίηση των μαθητών ως προς τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας.

Ελάτε στον κόσμο της JUMP στα Κ. Ξ. Γ. G. PAPAS

Learn With Care – Inspiring Excellence the QLS Way

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.