Σοβαρά προβλήματα στην Αττική από το μπλακ άουτ της ΔΕΗ




Αλαλούμ επικράτησε χτες στον Άλιμο αλλά και σε πολλές περιοχές της Αττικής εξαιτίας μίας ξαφνικής διακοπής του ρεύματος η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.

Οι σειρήνες των συναγερμών χτυπούσαν ασταμάτητα, ενώ πολλοί καταστηματάρχες ανησύχησαν για την έκταση του προβλήματος καθώς δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση.

Πηγές του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως τα προβλήματα ηλεκτροδότησης οφείλονταν σε σοβαρή βλάβη που παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης.  

Στο μεταξύ, εκτός λειτουργίας τέθηκε και η γραμμή 2 (Ανθούπολη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό.

Εκτός λειτουργίας ήταν και φανάρια, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος στους δρόμους. Η Πυροσβεστική δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ σε πολλές περιοχές.

Χωρίς ρεύμα έμεινε το κέντρο της Αθήνας  και πολλές ακόμη περιοχές από τη Γλυφάδα, του Ζωγράφου, τα Μελίσσια, το Ψυχικό, το Χαλάνδρι, την Παλλήνη, την Κηφισιά, το Πικέρμι, την Παλλήνη, την Ανθούσα, τη Δάφνη, την Καισαριανή, το Παγκράτι και αλλού.

Προβλήματα καταγράφηκαν ακόμη στο Βύρωνα, στα Γλυκά Νερά, την Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια. Στο Χαλάνδρι η διακοπή διήρκησε περίπου ένα τέταρτο, ενώ πάνω από μία ώρα χωρίς ρεύμα είναι η Πεύκη.  Χωρίς ρεύμα έμεινε επίσης η Αρτέμιδα, ενώ διακοπή σημειώθηκε  και από την  Καλλιθέα έως την Αργυρούπολη. Χωρίς ρεύμα έμεινε και ο Χολαργός και η Μεταμόρφωση, αλλά και τμήματα του Αμαρουσίου και της Νέας Σμύρνης.

Ο ΑΔΜΗΕ με ανακοίνωσή του ανέφερε  ότι «ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί».

Ζήτησε ακόμη συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Σοβαρά προβλήματα στην Αττική από το μπλακ άουτ της ΔΕΗ

  • 22/08/2018 at 2:40 μμ
    Permalink

    Ούτε η άνω Γλυφάδα έχει αυτή τη στιγμή ρεύμα

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.