To «Κολυμπρί» συμβουλεύει: Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο Παιδικό Σταθμό




Ήρθε η εποχή που ψάχνετε σε ποιο Παιδικό Σταθμό θα εμπιστευτείτε το παιδί σας τη νέα σχολική χρονιά.

Tι θα λέγατε αν απέναντί σας είχατε έναν άνθρωπο φιλικό και χαμογελαστό με ιδιαίτερη αγάπη για τον αθλητισμό ο οποίος  ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει ένα δεύτερο σπίτι για το παιδί σας, στεγασμένο στις  εγκαταστάσεις ενός Παιδικού Σταθμού;

Ο λόγος για τον κύριο Στάθη Σιάννα (Καθηγητή Φυσικής Αγωγής) και… το «Κολυμπρί» στον Άλιμο.

Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί από το  1997 μέσα από την οποία ένα αγαπημένο ζευγάρι αποφάσισε εκτός από τα δύο του παιδιά να μεγαλώσει την οικογένειά του, ανοίγοντας τις πόρτες του σχολείου του σε δεκάδες άλλα παιδάκια και βρέφη.

«Για εμάς ο καινούργιος κόσμος είναι η παράλληλη πνευματική και σωματική ανάπτυξη στις μικρές ηλικίες. Συμβαδίζοντας  αυτά τα δύο  σ’ έναν εκπαιδευτικό χώρο, καλλιεργείται  ισορροπημένη ψυχοσωματική παιδαγωγική.

Με αυτή τη φιλοσοφία δημιούργησαμε το «Κολυμπρί». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό χώρο που έχει στόχο τη σωστή διάπλαση  της ψυχής  και του σωμάτος του παιδιού, μέσα σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», λένε χαρακτηριστικά οι ιδιοκτήτες – εκπαιδευτικοί.

Πώς θα επιλέξετε τον κατάλληλο Παιδικό Σταθμό – Συμβουλές από το «Κολυμπρί»

Η κ. Μαρία Κουνενιδάκη ιδιοκτήτρια του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγός συμβουλεύει τους νέους γονείς σχετικά με την επιλογή του εκπαιδευτικού χώρου όπου θα εμπιστευθούν το παιδί τους.

Η ίδια διευκρινίζει λοιπόν μέσα από τη μακρά πορεία  της στο χωρό της εκπαίδευσης η οποία μετρά περισσότερα από είκοσι έτη, ότι πρώτα απ’ όλα  οι γονείς πρέπει να επισκεφθείτε το σχολείο μαζί  με το παιδί. Πρέπει και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το παιδί σας  και με βασικό κριτήριο το συναίσθημα της ασφάλειας και εμπιστοσύνης που θα εισπράξετε οι ίδιοι αλλά και το παιδί σας , θα είναι αυτό το βασικό στοιχείο που θα θέσει το συγκεκριμένο σχολείο πρώτο στη λίστα των επιλογών σας.

Η  αναλογία των εκπαιδευτικών ηλικιακά αποτελεί ένα δεύτερο και εξαιρετικά σημαντικό κριτήριο που πρέπει να δώσετε το βάρος της προσοχής σας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Νέες νηπιαγωγοί γεμάτες ενέργεια, κέφι και καινούργιες ιδέες σε συνεργασία με έμπειρες νηπιαγωγούς πόσο μάλλον αν είναι ταυτόχρονα και μητέρες συνθέτουν τον ιδανικό συνδοιασμό που εμπερικλείει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν έναν γονιό να εμπιστευτεί χωρίς ή με λιγότερο άγχος το παιδί του σε ένα χώρο μακρυά από εκείνον για ένα μεγάλο κομμάτι της ημέρας, λέει χαρακτηριστικά η κ. Μαρία Κουνενιδάκη με σιγουρία, αφού και η ίδια το εφαρμόζει σαν αρχή στο «Κολυμπρί» με μεγάλη επιτυχία.

Η επίδραση του σχολικού περιβάλλοντος είναι σημαντική στη νηπιακή ηλικία αφού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητα του μετέπειτα ενήλικα. Άλλωστε ο  Παιδικός Σταθμός θα γίνει το δεύτερο σπίτι του παιδιού, άρα πρέπει να εξεταστούν οι παράγοντες ασφάλειας, υγείας, μάθησης και ψυχαγωγίας πολύ σχολαστικά.

Για το λόγο αυτό το «Κολυμπρί» αποτελεί μία απόλυτα σωστή επιλογή  καθώς το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων.

Μεταξύ αυτών είναι:

  • Ψυχοκινητική Αγωγή
  • Προμαθητικές έννοιες
  • Θέατρο και μιμητική από τα παιδιά
  • Μουσική
  • Εισαγωγή στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές
  • Ομαδική συζήτηση και παρουσίαση θεματικών ενοτήτων
  • Αγγλικά
  • Παραμύθια- Τραγούδια
  • Ελεύθερη απασχόληση
  • Ομαδικά παιχνίδια στην αυλή
  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού καθώς και επαγγελματικούς χώρους αλλά και εκδρομές στη φύση

Στις αθλητικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται:

  • Κολύμβηση
  • TΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
  • Mίνι τέννις
  • Και πλήθος άλλων ανάλογα με τη ζήτηση κάθε νέα σχολική χρονιά

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφερθούμε και στο κομμάτι της σίτισης.

Στο «Κολυμπρί» το παιδί σας θα απολαμβάνει καθημερινά, φρέσκο μαγειρεμένο φαγητό στην κουζίνα του σχολείου, με διαλεγμένα υλικά πρώτης ποιότητας από τους ίδιους τους μάγειρες.

Το μενού διαμορφώνεται κάθε μήνα με ιδιαίτερη φροντίδα και βασίζεται στις ανάγκες πρόσληψης των απαραίτων θρεπτικών στοιχείων των παιδιών σε αυτές τις «τρυφερές ηλικίες»,  ενώ γι’ αυτό  λαμβάνουν ειδική ενημέρωση οι γονείς.

Ακόμη στο πλαίσιο του άρτιου εκπαιδευτικού προγράμματος του Παιδικού Σταθμού «Κολυμπρί» υπάρχει η συνεργασία με έμπειρη Παιδοψυχολόγο η οποία πραγματοποιεί συχνά συνεδρίες με τους γονείς των μαθητών ανά τάξη, καθώς επίσης και με Παιδίατρο για τον διαρκή έλεγχο της  πορείας της υγείας των μαθητών.

Στο «Κολυμπρί» νιώθετε ασφάλεια από την πρώτη στιγμή που ο οδηγός θα παραλάβει με ένα ζεστό χαμόγελο το παιδί σας (και εκείνο σύντομα θα παρατηρήσετε ότι του το ανταποδίδει) μέχρι τη στιγμή που γεμάτο νέες γνώσεις και χαρούμενο θα επιστρέψει στο σπίτι.

Διεύθυνση: Κυθηρίων 6, Άλιμος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 99 11 536

E- mail: [email protected]

Επισκεφθείτε ακόμη τη σελίδα του στο Facebook: Κολυμπρι

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.