Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς – Οδηγίες προφύλαξης (VIDEO)




Με σκοπό την αποφυγή και την πρόληψη κάποιας νέας τραγωδίας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για το τι πρέπει να γίνεται σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και για το πώς να προφυλασσόμαστε από αυτήν.

Με βίντεο, που έχουν αναρτηθεί στο Youtube, ενημερώνει για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση πυρκαγιάς αλλά και επιχειρεί να κάνει την κοινωνία να εμπεδώσει την κουλτούρα της πρόληψης των πυρκαγιών.

Τα μηνύματα της ΓΓΠΠ υπάρχουν από πέρυσι, αλλά μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η ενημέρωση μοιάζει απαραίτητη, αφού η τραγική αυτή ιστορία ανέδειξε την άγνοια των πολιτών σχετικά με την ετοιμότητά τους και την αυτοπροστασία τους.

Η ΓΓΠΠ, μάλιστα, κάνει έκκληση στα ΜΜΕ «στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης τους, να προβάλλουν συχνότερα και ιδίως σε ζώνες υψηλής τηλεθέασης τα βίντεο αυτά, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την εκ μέρους των πολιτών λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρων».

Το κάθε βίντεο διαρκεί λίγο πάνω από ένα λεπτό, παρέχει οδηγίες για το τι πρέπει να έχει πάντα έτοιμο ο κάθε πολίτης, ώστε να φύγει γρήγορα και χωρίς καθυστέρηση από τον τόπο της πυρκαγιάς, τι πρέπει να κάνει ο ίδιος και τι απαγορεύεται για την προστασία του δάσους και την πρόληψη των πυρκαγιών, πώς πρέπει να αξιολογεί τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς και κυρίως πως πρέπει να ενεργούν οι αγρότες, που πολλές φορές έχουν γίνει υπαίτιοι εκδήλωσης πυρκαγιών από αμέλεια.

Επιπλέον, ανάμεσα στις οδηγίες είναι και όλοι οι τρόποι επικοινωνίας των πολιτών με τη ΓΓΠΠ και τις Αρχές, γενικότερα, για άμεση πληροφόρηση.

https://www.youtube.com/watch?v=35sCxC9lE_8&feature=youtu.be

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.