Δράσεις δικτύωσης του νεοσύστατου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




Σε πραγματοποίηση δράσεων δικτύωσης έχει προβεί η νεοσύστατη δομή του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που συστεγάζεται και υπάγεται στην Κοινωνική Υπηρεσία. Οι δράσεις δικτύωσης εντάσσονται στο πλαίσιο της δραστηριότητας που αναπτύσσει το Κέντρο Κοινότητας για δημιουργία διασυνδέσεων, προκειμένου να οικοδομήσει γέφυρες υπηρεσιακής επικοινωνίας και συνεργασίας, με φορείς, δομές και υπηρεσίες, για την πολύπλευρη και ολιστική εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων της περιοχής.

Οι ενέργειες δικτύωσης που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα είναι οι ακόλουθες:

Στις 17 Μαΐου 2018 έγινε συνάντηση στελεχών Κέντρων Κοινότητας που έλαβε χώρα στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν στελέχη κέντρων κοινότητας κυρίως όμορων δήμων, όπως του Δήμου Γλυφάδας, του Δήμου Αλίμου, του Δήμου Ηλιούπολης και του Δήμου Σαρωνικού.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς δόθηκε η ευκαιρία της γνωριμίας των κέντρων κοινότητας και ανταλλαγής απόψεων των στελεχών για διάφορα θέματα που αφορούν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τις προνοιακές παροχές και τις λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και εν γένει τη λειτουργία της δομής στο σύνολό της.

Επιπρόσθετα, στις 4 Μαΐου 2018 έγινε δικτύωση με τον Κοινωνικό Ξενώνα Ενηλίκων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, μια στεγαστική δομή αυτόνομης διαβίωσης για αστέγους που λειτουργεί από το 1986 στη Βουλιαγμένη.

Τέλος, στις 8 Ιουνίου 2018 έγινε επίσκεψη στην κοινωνική υπηρεσία του Γ.Ν Ασκληπιείου Βούλας με σκοπό την βέλτιστη συνεργασία των δύο υπηρεσιών. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου ενημέρωσε για τον ρόλο της καθώς και για τις κλινικές-τμήματα που διαθέτει το νοσοκομείο στο σύνολό του. Το Κέντρο Κοινότητας από την μεριά του παρείχε ενημέρωση για τους ωφελούμενους που εξυπηρετεί και τις παροχές, ώστε να γίνονται παραπομπές για τους κατοίκους του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στόχος των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου είναι η δρομολόγηση περαιτέρω δράσεων δικτύωσης στο άμεσο μέλλον, οι οποίες θα αφορούν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και φορέων.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.