Δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Νέας Σμύρνης – Δείτε τα δικαιολογητικά




Ο Δήμος Ν. Σμύρνης προχωρά στη λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο θα παρέχει δωρεάν μαθήματα σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών που κατοικούν στο Δήμο Ν. Σμύρνης.

Η λειτουργία του εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινωνικών εκπαιδευτικών δράσεων του Δήμου Ν. Σμύρνης για την ανάπτυξη της κοινωνικής προσφοράς του και βασίζεται στην αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς εκπαιδευτικών για την παροχή δωρεάν μαθημάτων (γενικής παιδείας και κατεύθυνσης) σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αναζητούν δεύτερη ευκαιρία.


Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα υποβάλλουν αίτημα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς (αρχές Σεπτέμβρη , προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε ημερομηνίες και ώρες που θα οριστούν με ανακοίνωση του Γραφείου Παιδείας Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ν. Σμύρνης. Η αξιολόγηση των αιτημάτων θα γίνει από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα κοινωνικά κριτήρια και τις προϋποθέσεις ένταξης στις κοινωνικές δομές και τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 25/5/2017). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 213 2025831.


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται:
1) Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
2) Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή
3) Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
4) Εκκαθαριστικό ΔΟΥ (2017) ή βεβαίωση απαλλαγής
5) Φωτοαντίγραφο κάρτας ανεργίας
6) Άλλο έγγραφο (π.χ. γνωμάτευση αναπηρίας, έκθεση κοιν. έρευνας κ.λπ.)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.