Συνέλαβαν στο Ελληνικό τον Δημήτρη Ρίζο
(Διονύσης Θανάσουλας/protothema.gr)

Την Τρίτη το βράδυ λίγο πριν τις εννιά και τέταρτο ελάχιστοι αναγνώρισαν τον ηλικιωμένο άντρα που συνοδεία αστυνομικών εισήλθε στο «Blue Star II».

Ήταν ο Δημήτρης Ρίζος, ο δημοσιογράφος και πρώην εκδότης, που μεταφέρθηκε στις δικαστικές φυλακές της Κω για χρέη προς το Δημόσιο, μετά από ένα Σαββατοκύριακο που θα αργήσει να ξεχάσει.

Η συνήθης εμφάνισή του στο τμήμα Ασφαλείας του Ελληνικού-λαμβάνει χώρα κάθε μήνα-κατέληξε στην κράτησή του για τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις.

Οι αστυνομικοί γνωρίζοντας ότι πάσχει από Πάρκινσον, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν ώστε Δημήτρης Ρίζος να νοιώθει-όσο αυτό ήταν δυνατό-καλά ως κρατούμενος.

Η σύζυγός του Πέγκυ Ρίζου είχε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για να τακτοποιηθεί με διακανονισμό μέσω εφορίας η οφειλή του εκδότη, αλλά μέχρι την Δευτέρα η διαδιακασία δεν είχε ολοκληρωθεί.

Παρά το βεβαρυμένο της υγείας του, ο εισαγγελέας με βάση το γράμμα του νόμου έκρινε προφυλακιστέο την Τρίτη, τον 82χρονο πρώην εκδότη της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος».

Έτσι το βράδυ της ίδιας ημέρας μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στο λιμάνι του Πειραιά για να ταξιδέψει με το πλοίο στην Κω, όπου έφτασε μετά από έντεκα ώρες, το πρωί της Τετάρτης.

Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις, ξεκουράστηκε για αρκετές ώρες, αφού ήταν πολύ κουρασμένος από το ολονύχτιο ταξίδι με το καράβι.

Επικοινώνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την σύζυγό του και την κόρη του Δήμητρα, τους είπε ότι είναι καλά και να μην ανησυχούν γιατί όπως τους τόνισε είναι κάτι που θα περάσει.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ η σύλληψη του Δημήτρη Ρίζου έγινε για το εξής:

«Συνελήφθη την 14-6-2018 στο Ελληνικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού, 82χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης (3) ετών και (6) μηνών και χρηματική ποινή (22.500) ευρώ για παραβάσεις σχετικές με τη Νομοθεσία περί κοινωνικής ασφάλισης, μη καταβολή δεδουλευμένων κλπ.»

Όπως έλεγε σε πολύ στενή της φίλη λίγο αργότερα η Πέγκυ Ρίζου, ο σύζυγός της είχε πολύ καλή ψυχολογία όταν μιλούσαν, προφανώς επειδή είχε ξεκουραστεί μετά την ταλαιπωρία.

Έχοντας αποσυρθεί ουσιαστικά από το προσκήνιο μετά το κλείσιμο του «Αδέσμευτου Τύπου» ο Δημήτρης Ρίζος σπάνια βγαίνει τα τελευταία δύο χρόνια κυρίως από το σπίτι του στην Γλυφάδα.

Η ασθένειά του δεν τον έχει καθηλώσει, αλλά ακολουθεί συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή και πρόγραμμα θεραπείας, ενώ οι μοναδικές έξοδοι από την κατοικία είναι αυτές για να δώσει το παρόν στο τμήμα ασφαλείας του Ελληνικού.

Εκεί όπου μετέβη την περασμένη Παρασκευή για μια συνήθη διαδικασία, η οποία όμως τον έστειλε τελικά στις δικαστικές φυλακές της Κω, παρά την ηλικία του και το ιατρικό ιστορικό του.

Θα παραμείνει μέχρι να διευθετηθεί το χρέος του προς διάφορες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου, ώστε να αποφυλακισθεί και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.