Ποδοσφαιρική γιορτή στη Σέριφο για τα εγκαίνια του γηπέδου (VIDEO&EIKONEΣ)




Ένα γήπεδο όνειρο στον Αυλώμονα, δίπλα στο κύμα, δημιούργησε η ΠΕΦΟ Σερίφου, δίνοντας απέραντη χαρά στα παιδιά του μικρού νησιού, που πια δεν θα χρειάζεται κλωτσάνε τη μπάλα στον ξερό αγωνιστικό χώρο.

Tα εγκαίνια του γηπέδου με τον χλοοτάπητα από τους Τράχωνες που παραχώρησε ο δήμος Αλίμου στο νησί,  μετατράπηκε σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή.

Ακολούθησε ο αγώνας ανάμεσα στους επίλεκτους βετεράνους διεθνείς και στους παλαίμαχους της Σερίφου, που έληξε 9-5. Στη γιορτή συμμετείχε και ο Θρυλέων που τρέλανε μικρούς και μεγάλους με τα κόλπα του.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, που κατάγεται από τη Σέριφο τιμήθηκε από την ΠΕΦΟ, με μια αναμνηστική πλακέτα με τον “Σερίφιο βάτραχο”.

“Από 7 μηνών κολυμπάω σε αυτή τη θάλασσα μπροστά” είπε συγκινημένος ο δήμαρχος Αλίμου.

“Πάντοτε δεν μου καθόταν καλά που το λέγαμε γήπεδο αλλά ήταν άμμος με δύο τέρματα. Τώρα είναι κανονικό γήπεδο χάρη σε εσάς και μπράβο σας.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε και τη χαρά που μου δίνετε.

Η χαρά μου είναι απερίγραπτη γιατί βλέπω αυτόν εδώ τον χώρο έτσι όπως ποτέ από μικρό παιδί δεν μπορούσα να τον φανταστώ.

Έκανα αυτό που είχα αυτονόητο χρέος προς τον τόπο και να ξέρετε ότι πάντοτε σε κάθε ευκαιρία όσο μπορώ θα βοηθάω.

Αξίζουν όμως πολλά συγχαρητήρια στην ΠΕΦΟ Σερίφου γιατί έκανε πολύ μεγάλο αγώνα, ονειρεύτηκε πάλεψε και μπόρεσε να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές που στηρίζουν τις δράσεις της ΠΕΦΟ και το νησί και ευχαριστώ πάρα πολύ και τους συνεργάτες μου στον δήμο, Αλίμου, τον Γιάννη τον Αντωνάκη, επίσης Σερίφιο  την υπεύθυνη των τεχνικών υπηρεσιών Σωτηρία Μασούρη και τον δήμαρχο Σερίφου, Αντώνη Αντωνάκη. Εύχομαι σε όλη την νεολαία καλές μπαλιές και καλούς αγώνες και στο τερέν και στην κοινωνία”.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΟΝΟΓΙΟΥ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΦΟ ΠΕΤΡΟΥ ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΚΕΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΜΟΥ

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕΡΙΦΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

“Σε αυτήν την έλλειψη που υπήρχε η ΠΕΦΟ Σερίφου που πάντα είναι δίπλα στα προβλήματα του νησιού και πάντα προσφέρει χορηγίες πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει αυτόν το χώρο και να κάνει μια χορηγία ακόμη στα παιδιά της Σερίφου” είπε ο δήμαρχος Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης.

“Το δημοτικό συμβούλιο στη χορηγία αυτή που είχε αγαθό σκοπό ήταν θετικό και αποφάσισε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ο δήμαρχος Αλίμου που είναι πάντα κοντά στη Σέριφο και στην ομάδα της και τη φιλοξενεί κάθε χρόνο στην πόλης του, βοήθησε παραχωρώντας αυτόν τον χλοοτάπητα, δίνοντας ζωή και πνοή σε αυτό το όνειρο. Θέλω να τον ευχαριστήσω από καρδιάς για αυτή την προσπάθεια”.

To προηγούμενο βράδυ (Σάββατο 2 Ιουνίου), 47 χρόνια μετά την παρουσία του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ,  η ΠΕΦΟ τίμησε τον Αντώνη Αντωνιάδη για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολούθησε γλέντι με χορούς και τραγούδια.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ

Σωτηρία Μασούρη (υπεύθυνη τεχνικών υπηρεσιών), Άννα Κεσίσογλου (πρώην δημοτική σύμβουλος Αλίμου), Ανδρέας Κονδύλης και Γιάννης Αντωνάκης

Για την φιλοξενία και την οργάνωση της ΠΕΦΟ Σερίφου δεν υπάρχουν λόγια! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πέτρο Λιβάνιο στον Γιάννη Λυμβαίο και σε όλα τα μέλη του ΔΣ για τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή.

Με την ομάδα των επίλεκτων αγωνίστηκαν οι: Αντώνης Μανίκας, Παναγιώτης Κελεσίδης. Τάκης Παντέλης, Ανδρέας Μπονοβας, Χρήστος και Κώστας Κάλτσας, Θεόδωρος Αρμίλαγος, Αθανάσιος Μπέλος , Νόνι Λίμα, Λάζαρος Σύρμας,  Νίκος Πατσιαβούρας, Γιώργος Κοκκολάκης, Δημήτρης Βουγιούκας, Λάμπρος Γεωργιάδης και Σίνιτσα Γκόγκιτς. Προπονητής ο Ανδρέας Μπονόβας.

 

Παλαίμαχοι Σερίφου: Ηλίας Μητροφάνης, Γιάννης Νικολάου, Νατάλιος Μποφίλιος,  Γιάννης Λυμβαίος, Πέτρος Λιβάνιος, Σπύρος Μποφίλιος, Μίλτος Πελοποννήσιος,, Παναγιώτης Αντωνάκης, Κώστας Ζαχαρόπουλος, Ευάγγελος Λάσκαρης, Δημήτριος Προκόπιος, Εμμανουήλ Χριστοδούλου, Φωκίων Γαβριήλ, Δημήτρης Βαραγιάννης, Δημήτρης Ρώτας,  Κώστας Γούναρης, Ανδρέας Χερχαντέρης. Αθανάσιος Γερασιμίδης, Σταύρος Παπουτσάς και Μιχάλης Τσιλάβης. Προπονητής ο Γιάννης Μητροφάνης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ανδρέας Πασπαλιάρης

 

To ρεπορτάζ κάλυψε η ΕΡΤ

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ

 

 

Πριν τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Κώστα Πολυχρονίου.

 

https://www.youtube.com/watch?v=U3mcWC50A-s

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.