Πάρκο Τζαβέλλα: Ένα ακόμη στολίδι της Ηλιούπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου και ο ενθουσιασμός που επικράτησε στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση του Πάρκου Τζαβέλλα και την παράδοσή του στους δημότες της Ηλιούπολης.

Ακριβώς πάνω από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στο τελείωμα της ρεματιάς στην οδό Τζαβέλλα δημιουργήθηκε η πιο «πράσινη» παιδική χαρά της πόλης μας και μοναδική στην Ελλάδα.

Μια πράσινη όαση που θα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία συνάντησης και παιχνιδιού των μικρών μας δημοτών.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας σε συνεργασία με ειδικούς αρχιτέκτονες τοπίου έκανε μια καταπληκτική μελέτη και επέλεξε εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής όργανα με ειδικούς αντιβανδαλιστικούς συνδέσμους και 10ετή εγγύηση ενώ αντί για τα δάπεδα από ανακυκλωμένα ελαστικά επιλέχθηκε ένα πιο φυσικό δάπεδο με χλοοτάπητα και ένα διάτρητο στοιχείο για την προστασία και ασφάλεια από πτώση.

Εντός της παιδικής χαράς δεν χρησιμοποιήθηκαν σκληρά δάπεδα από μπετόν και τη θέση τους πήραν φυσικά υλικά όπως βότσαλα και χλοοτάπητας με τις ελάχιστες ανάγκες σε νερό και συντήρηση.

Επίσης τοποθετήθηκαν κιόσκι, παγκάκια και φυτεύτηκαν 43 δέντρα και 150 θάμνοι για την ευχάριστη παραμονή και των συνοδών.

Στο διπλανό χώρο δημιουργήθηκε ένα γήπεδο μπάσκετ σύγχρονης αισθητικής και τοποθετήθηκαν και υπαίθρια όργανα γυμναστικής για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Το πάρκο Τζαβέλλα από σήμερα αποτελεί ένα ακόμη στολίδι της Ηλιούπολης και ένας πράσινος τόπος αναψυχής, συνάντησης και παιχνιδιού αναβαθμίζοντας την αξία και την ποιότητα ζωής σε όλη τη γειτονιά.

Για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.