Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Πρόταση για τους πλειστηριασμούς




(Για την Λαϊκή Συσπείρωση/Λιάππης Θεοδωρος)

Σχέδιο απόφασης του Δ.Σ. Ελληνικού-Αργυρουπολης

       Μετά τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων, με τον χαρακτηρισμό του «αδικήματος» της παρακώλησης πλειστηριασμών ως ιδιώνυμο, κυβέρνηση – Τρόικα προχωρούν ακόμα περισσότερο με την απόφαση για κατασχέσεις ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι μια απόφαση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, αφού οι κατασχέσεις σε Δημόσιο και Δήμους μπορούν να ξεκινήσουν για χρέη από 500 ευρώ. Σε μια περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπερνούν τα 100 δις ευρώ και το 80%, βάσει των στοιχείων της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), είναι ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, είναι καθαρό ποιος έχει μπει στο στόχαστρο.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στη διεύρυνση και στην είσπραξη αυτών των εσόδων για τους Δήμους, πρώτον γιατί το κράτος κρατάει και θα κρατήσει και για τη συνέχεια στα κατώτατα επίπεδα την χρηματοδότησή τους και δεύτερον γιατί έχει τεθεί ειδικός στόχος συνεισφοράς της Τοπικής Διοίκησης στα ματωμένα πλεονάσματα με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Να γιατί στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπαίνουν τα λαϊκά νοικοκυριά.

Για την επίτευξη των παραπάνω επιδιώξεων έχουν προωθηθεί σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την αυστηρή πιστοποίηση των οφειλών στους Δήμους, ευθυγραμμίζοντας τον χρόνο και τις διαδικασίες παραγραφής τους, με αυτές του Δημοσίου, με έλεγχο των δημοτικών υπηρεσιών και δημοτικών αρχών. Επιδιώκεται η πίεση και τρομοκράτηση σε νοικοκυριά και οφειλέτες, ώστε να ανέβει το ποσοστό εισπραξιμότητας ανταποδοτικών τελών και φόρων, η ακόμα μεγαλύτερη μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι ο οργανωμένος αγώνας για την υπεράσπιση της περιουσίας και της ζωής των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών, των ανέργων, των φτωχών επαγγελματιών για την πλήρη προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας από τράπεζες και οφειλές στο Δημόσιο και τους Δήμους.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση  ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συζητήσει και να αποφασίσει πλαίσιο προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και κατοικίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ (προτείνεται να παρθεί απο το στο Δ.Σ.)

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί από την κυβέρνηση να θεσμοθετήσει άμεσα τη δυνατότητα διαγραφής όλων των μικρο – οφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.
  2. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να σηματοδοτήσει αυτή του την πολιτική βούληση απαλλάσσοντας όλους όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, είναι μακροχρόνια άνεργοι, ΑΜΕΑ με αναπηρία πάνω από 65%, πολύτεκνοι – είναι καταγεγραμμένοι από την κοινωνική τους υπηρεσία ως οικονομικά ανήμποροι, που προσφεύγουν στις δομές φτώχειας του Δήμου.
  3. Ο Δήμος  σταματάει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών, το μπλοκάρισμα της φορολογικής  ενημερότητας  λαϊκών  νοικοκυριών, μικροεπαγγελματιών για μικροοφειλές.
  4. Ο Δήμος θα διασφαλίσει τις διαδικασίες είσπραξης οφειλών από μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν.
  5. Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί η κυβέρνηση να άρει νομοθετικά την καταναγκαστική διαδικασία, που εκβιάζει εργαζόμενους και αιρετούς να στέλνουν τον φτωχόκοσμο στα δίχτυα της εφορίας και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.