Νέα εποχή με λαμπτήρες LED στον δήμο Αλίμου




Μια πολύ σημαντική απόφαση πήρε το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου. Αποφάσισε την συμμετοχή του Δήμου Αλίμου στο Πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού του Δήμου Αλίμου».

Δηλαδή την αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού σε ολόκληρη την πόλη με λαμπτήρες LED φιλικούς προς το περιβάλλον με υπερσύγχρονες προδιαγραφές και πλήρως ανακυκλώσιμους.

“Θα έχουμε φωτισμό καθαρό, δυνατό και ποιοτικό που θα δίνει την αίσθηση ασφάλειας στον κόσμο που κυκλοφορεί τη νύχτα, στους δρόμους και τα πάρκα” είπε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

“Πρόκειται ουσιαστικά για ένα επενδυτικό εργαλείο και όχι δάνειο, αφού τώρα ο δήμος πληρώνει για ρεύμα ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και με τους λαμπτήρες LED, θα κερδίζουμε περίπου 400.000 ευρώ. Θα πληρώνουμε περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο για τα χρήματα που θα πάρουμε (περίπου 3 εκατομμύρια) και θα μας μένουν στο ταμείο 100.000 ευρώ.

Σε δέκα χρόνια που θα έχει ξεπληρωθεί το ποσό θα μας μένει κέρδος 400.000 ευρώ το χρόνο.

Αν όλα πάνε καλά, τέλος του 2018 θα αλλάζουμε τους πρώτους λαμπτήρες και μέχρι τον Μάη του 2019 θα έχουμε αντικαταστήσει τον φωτισμό σε όλη την πόλη. Έχουμε βάλει LED σε ένα κομμάτι της Δωδεκανήσου και έχει γίνει η νύχτα – μέρα. To όφελος για το περιβάλλον μεγάλο, αφού θα μειώνεται η ενέργεια που καταναλώνουμε. Είναι μία από τις καλές κινήσεις της σημερινής κυβέρνησης, οφείλουμε να το πούμε γιατί σε λίγο θα συζητήσουμε για τον “Κλεισθένη 1″ που θα διαλύσει την τοπική αυτοδιοίκηση”

Κατά της απόφασης ψήφισε η Κυριακή Καμαρινού (Λαϊκή Συσπείρωση), ενώ ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε λευκή ψήφο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Aνδρέας Κονδύλης: «Κάναμε τη νύχτα μέρα στη Δωδεκανήσου» (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Νέα εποχή με λαμπτήρες LED στον δήμο Αλίμου

  • 25/05/2018 at 8:04 πμ
    Permalink

    Συγχαρητηρια στον δημαρχο μας κο.Κονδυλη.
    Η δουλειά που κανει για τον δημο μας ειναι εξαιρετικη!!!
    Respect..

    Απαντήστε
    • 25/05/2018 at 8:28 πμ
      Permalink

      εξαιρετική δεν θα το έλεγα… έχει τα θεματάκια του στο θέμα του καθαρισμού των δρόμων και δε μιλάω για τους κεντρικούς και σε θέματα όπως η επιβολή στους ιδιοκτήτες του καθαρισμού των οικοπέδων τους από τα ξερά χόρτα κάθε άνοιξη…

      Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.