Μήπως ξοδεύεις πολλά στο ρεύμα; Εξοικονόμησε για σένα!




Στα πλαίσια της ενημερωτικής καμπάνιας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DGJUST) με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας, τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας και την αλλαγή στη συμπεριφορά τόσο των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και όσων επενδύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, o Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιλέχθηκαν για τις σχετικές δράσεις και ενέργειες.

Το κύριο μήνυμα της εκστρατείας είναι ότι τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας θα ωφελήσουν όχι μόνο τον προϋπολογισμό των οικογενειών, αλλά και τα ενεργειακά αποθέματα και την προστασία του περιβάλλοντος. «Ακόμα και πολύ μικρές αλλαγές στην καθημερινή συμπεριφορά των καταναλωτών, μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Και η αξιοποίηση της οικονομικής ενίσχυσης που είναι διαθέσιμη για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των νοικοκυριών, μπορεί να βοηθήσει συνολικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην
προστασία του περιβάλλοντος», επισημαίνει η Ευρωπαία Επίτροπος κ. Jourová.

Η καμπάνια ξεκίνησε από το Φάληρο, με τα επίσημα εγκαίνια του Roadshow για την εξοικονόμηση ενέργειας και συγκεκριμένα πρόκειται για μία ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή, όπου οι επισκέπτες εξερευνώντας τα διαφορετικά δωμάτια ενός σπιτιού μέσω του πρωτότυπου διαδραστικού «τοίχου», θα μπορούν να βρουν απλές, χρηστικές συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας στα νοικοκυριά τους.

Παράλληλα, θα υπάρχουν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και για όλη την οικογένεια. Το «διαδραστικό σπίτι» θα είναι ανοιχτό για το κοινό στο Παλαιό Φάληρο (Πάρκο Φλοίσβου, 23 – 27 Μαΐου) ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Roadshow έχει ήδη επισκεφθεί την Τσεχία και τη Ρουμανία, ενώ μετά την Ελλάδα θα συνεχίσει και στην Πορτογαλία.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.