Διαγωνισμός για ερασιτέχνες φωτογράφους




Η Εναλλακτική Δράση προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας, μόνο για ερασιτέχνες φωτογράφους,  με σκοπό την κατανόηση της σημασίας της συμμετοχής των πολιτών στην προστασία της  πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στα πλαίσια του έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως έχει ανακηρυχθεί το 2018

Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό, όπως και τα βραβεία και άλλες λεπτομέρειες αναφέρονται  στη συνημμένη ανακοίνωση

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης

Εναλλακτική Δράση για ποιότητα ζωής.

Έδρα: Βασ.Παύλου 88, Βούλα, Τ.Κ 16673

Τηλ. 210 8958016 -211 1847669

Κέντρο:Χαλκοκονδύλη 25, 8ος όροφος Τ.Κ 10432

site: www.enallaktiki-drasi.gr

email: [email protected]  &  [email protected]

fb:@enallaktikidrasi

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  

1 ΙΟΥΝΙΟΥ-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Δράση για την προστασία και προβολή της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς στα πλαίσια του έτους Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όπως έχει ανακηρυχθεί το 2018

Με την ευκαιρία της ανακήρυξης του έτους 2018 σαν Έτος Διαφύλαξης της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής  Κληρονομιάς, η Εναλλακτική Δράση προκηρύσσει διαγωνισμό φωτογραφίας για ερασιτέχνες φωτογράφους με δύο θεματικές ενότητες.

Πρώτη ενότητα: Τοπικά μνημεία και έργα τέχνης της Αρχαίας, Βυζαντινής και Νεότερης εποχής, άγνωστα ή ελάχιστα προβεβλημένα.

Δεύτερη ενότητα: Λαογραφία και τοπικά παραδοσιακά κοινωνικά δρώμενα.

Σκοπός της έκθεσης είναι η κατανόηση  της σημασίας της συμμετοχής των πολιτών στην προστασία και ανάδειξη των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κυρίως των πιο άγνωστων, που υπάρχουν σε πολλές περιοχές και γειτονιές, όπως και των εθίμων και γενικότερα των πραγματικά παραδοσιακών εκδηλώσεων με στόχο να προστατευθεί και να προβληθεί όχι μόνο ο πολιτισμός, αλλά  και οι αντίστοιχες περιοχές.

Το φωτογραφικό υλικό θα αξιοποιηθεί επίσης από τις τοπικές ομάδες των πολιτών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν πιο συστηματικά με την προστασία της πολιτιστικής  κληρονομιάς και την αξιοποίηση της σε όφελος των τοπικών κοινωνιών

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από την 1η Ιουνίου μέχρι την 31η  Δεκεμβρίου 2018 και στη συνέχεια οι φωτογραφίες θα αποσταλούν για αξιολόγηση από επιτροπή επαγγελματικών φορέων φωτογράφων, η οποία  θα επιλέξει τα τρία πρώτα βραβεία.

                     ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

1 Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μόνο ερασιτέχνες φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα

2 Κάθε  συμμετέχων/ουσα  μπορεί να στείλει  από 2 μέχρι 3 φωτογραφίες για κάθε θεματική ενότητα  τυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί με διαστάσεις Α4 (20×30), χωρίς λογότυπο και ονοματεπώνυμο επάνω στη φωτογραφία.

Σε ένθετο σημείωμα είναι απαραίτητο να αναγράφεται ο τόπος και το θέμα της κάθε φωτογραφίας, όπως και το όνομα, η διεύθυνση το email και τηλέφωνο επικοινωνίας του διαγωνιζόμενου.

Οι φωτογραφίες  θα πρέπει να προέρχονται και από τις δύο θεματικές ενότητες  που προαναφέρθηκαν και να είναι αυθεντικές (να μην έχουν υποστεί επεξεργασία στο photoshop)

4 Οι φωτογραφίες θα σταλούν με ταχυδρομείο και η τελευταία ημέρα (στη σφραγίδα του ταχυδρομείου), θα είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018. Η διεύθυνση, όπου θα σταλούν είναι: Χρυσούλα Λεύκου, οδός  Άνθιμου Γαζή 5, Μαρούσι, ΤΚ 15125

5 Στις αρχές του 2019 θα γίνει έκθεση όλων των φωτογραφιών και στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει ειδική εκδήλωση και η απονομή των βραβείων και των επαίνων

6 Την επιλογή των φωτογραφιών που θα πάρουν τα τρία πρώτα βραβεία θα κάνει επιτροπή από εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων φωτογράφων.

8 Τα τρία πρώτα βραβεία είναι τα εξής

1ο βραβείο:   Μία τετραήμερη εκδρομή

2ο βραβείο:   Μία τριήμερη εκδρομή

3ο βραβείο:   Μία διήμερη εκδρομή  

Τις εκδρομές θα μπορούν να επιλέξουν οι νικητές από το πρόγραμμα της Εναλλακτικής Δράσης Εκτός από τα βραβεία όλοι/ες οι συμμετέχοντες/χουσες θα πάρουν τιμητικό έπαινο

9 Μετά από τη λήξη της έκθεσης οι φωτογραφίες θα επιστραφούν σε αυτούς/ες που τις έστειλαν

Για περισσότερες πληροφορίες: Χρυσούλα Λεύκου τηλ 6976562793,  email [email protected]

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους

Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.