Το γυαλί κυρίαρχο στοιχείο του “Φλοίσβου” (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Μετά την αποπληρωμή του δανείου, για την αγορά του διατηρητέου κτιρίου του “Φλοίσβου” και του περιβάλλοντος χώρου, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, θέλοντας να το αναδείξει, να το αναβαθμίσει και να το αποδώσει, στον φαληρικό λαό, ως σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο και επιθυμώντας μια ιδιαίτερα διακριτική επέμβαση, που να προβάλει και να σέβεται τον πυρήνα του αρχικού κτιρίου, θεώρησε ότι, μονόδρομος είναι η χρήση της γυαλιού, ενός υλικού διάφανου, στα νέα στοιχεία της όψης.
Για την καθοδήγηση και την υλοποίηση, με τη σχεδίαση, της ιδέας αυτής, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, προέβει στην έναρξη της συνεργασίας με το γραφείο “Αρχιτεκτονική ΕΠΕ Γραμματόπουλος-Πανουσάκης”, το οποίο έγινε γνωστό, με τη δημοσιότητα, της χρήσης μεγάλου υαλοστασίου, σε όψη διατηρητέου κτιρίου, η οποία πραγματοποιείται στο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης.


Σε συνεργασία με μέλος του γραφείου αυτού, έχει προχωρήσει ήδη, στην ηλεκτρονική σχεδίαση, της αποτύπωσης του διατηρητέου κτιρίου του “Φλοίσβου” και του περιβάλλοντος αυτού χώρου και των προτάσεων για
την αναπαλαίωση του, με σύγχρονο ηλεκτρονικό τρόπο, με τρισδιάστατη φωτορεαλιστική απεικόνιση και με απόδοση των υλικών, με αποτέλεσμα να είναι ήδη, δυνατή, η παρουσίαση της προτεινόμενης επέμβασης.

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.