«Δίνουμε ζωή στο βουνό μας»




Με κεντρικό μήνυμα «Δίνουμε ζωή στο βουνό μας», ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου, εθελοντικές ομάδες, συλλόγους, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, φορείς και κατοίκους της πόλης, γίνεται για δεύτερη φόρα το επίκεντρο της μεγαλύτερης Πανελλήνιας Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Δράσης ‘Let’s do it Greece 2018′ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου σε πάνω από 2.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Η δράση περιλαμβάνει τον καθαρισμό όλου του ορεινού μετώπου, φροντίδα των αναδασώσεων και ανάπλαση του χώρου, στους πρόποδες του Υμηττού, με φροντίδα των μονοπατιών, συμπληρωματική δενδροφύτευση, περιποίηση των τραπεζοκαθισμάτων και δημιουργία βοτανόκηπου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατασκευές, ζωγραφική και ευχάριστες εκπλήξεις θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους εθελοντές.
Σημείο συνάντησης θα είναι το “Πατητήρι”στη συμβολή των οδών Κιάφας & Διγενή Ακρίτα και ώρα συνάντησης 10:00 π.μ. για να θα δοθεί η αντίστροφη μέτρηση δημιουργώντας και φέτος τη μεγαλύτερη αγκαλιά εθελοντισμού για το βουνό

Επίσης, με έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, θα υλοποιηθεί και φέτος η ‘Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2018’ με δράσεις για τη διάδοση του εθελοντισμού σε όλα τα σχολεία της χώρας, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 23 Απριλίου με κορύφωση την ημέρα της Πανελλήνιας Εκστρατείας στις 29 Απριλίου.

 

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:

«Ως δημοτική αρχή θέσαμε το βουνό στην άμεση προτεραιότητα της πολιτικής μας, και πράξαμε ότι ήταν αναγκαίο προκειμένου αυτό να ενισχυθεί, να προστατευθεί και κυρίως να ανέβει ξανά ο κόσμος πάνω και να το απολαύσει. Στα πλαίσια αυτά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την οργανωτική ομάδα εθελοντών του ‘Let’s do it Greece’ διοργανώνουμε τη μεγάλη περιβαλλοντική εκδήλωση και καλούμε όλο τον κόσμο, μαθητές, ενήλικες και ηλικιωμένους να ανέβουν και πάλι στο βουνό μας, να φυτέψουν, να παίξουν με τα προγράμματα που θα υπάρχουν και κυρίως να βοηθήσουν στον καθαρισμό του. Όλοι μαζί μπορούμε για ένα καλύτερο περιβάλλον, για ένα καλύτερο βουνό».

Ο Εθελοντής – Εμπνευστής της Πανελλαδικής Δράσης Let’s do it Greece Νίκος Κιούσης από την πλευρά του δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η συγκεκριμένη εθελοντική εκστρατεία είναι μια ιδέα που την ξεκινήσαμε νέα παιδιά της περιοχής, με όνειρο να ενώσουμε και να ομορφύνουμε όλη την Ελλάδα μέσα σε μία μέρα, και πλέον έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της πατρίδας μας. Ευχαριστούμε, μέσα από την καρδιά μας, όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τις ομάδες, τους κατοίκους και φυσικά τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης που αγκαλιάζουν το εθελοντικό μας όνειρο. Την Κυριακή 29 Απριλίου θα είμαστε όλοι στο βουνό που τόσο πολύ αγαπάμε».

Όσοι σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, σχολεία και φορείς θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης:
τηλ: 213 2026046
e-mail: [email protected]

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.