Δήμος Ηλιούπολης: Πρόταση για χρηματοδότηση ολοκληρωμένου προγράμματος ηλεκτροκίνησης
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ηλιούπολης ως κύριος Φορέας, με εταίρους το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), και τον ΟΤΕ (COSMOTE), έχει υποβάλει πρόταση στην Πρωτοβουλία Urban Innovative Actions – UIA για την έγκριση και χρηματοδότηση ενός πρωτοποριακού ολοκληρωμένου προγράμματος ηλεκτροκίνησης.

Η πρόταση περιλαμβάνει:
● 4 νέα πλήρως ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τα οποία θα εξυπηρετήσουν και τις τρεις γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας, με ολική απόσυρση των σημερινών λεωφορείων συμβατικής τεχνολογίας.

● 10 νέα πλήρως ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μεταφοράς προσωπικού του Δήμου, με απόσυρση αντίστοιχου αριθμού αυτοκινήτων συμβατικής τεχνολογίας

● Σταθμούς φόρτισης για τα Λεωφορεία, τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Δήμου, ως επίσης και για δωρεάν φόρτιση IX ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ως κίνητρο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης.

● Ολοκληρωμένο «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης και πληροφόρησης, μέσα από το οποίο ο πολίτης θα έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή όλες τις χρηστικές πληροφορίες για τη Δημοτική συγκοινωνία ( ακριβή ώρα άφιξης των λεωφορείων σε κάθε στάση, δρομολόγια κλπ.), ως επίσης κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τη διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης, χρόνο φόρτισης κλπ.
Η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον Δήμο έχει συνολικό προϋπολογισμό 5.000.000 ΕΥΡΩ.

Εκτός από τον υπερσύγχρονο νέο στόλο λεωφορείων και αυτοκινήτων που θα αποκτήσει ο Δήμος με χρηματοδότηση 80% και πλέον από πόρους του προγράμματος, στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν περιλαμβάνεται η βελτίωση της ποιότητας του αέρα ( μείωση των ρύπων ), η μείωση του θορύβου και η εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από την τεράστια μείωση του κόστους κίνησης ( πλήρης ηλεκτροκίνηση, μη χρήση συμβατικών καυσίμων ).

Το γεγονός ότι το εταιρικό σχήμα ( Δήμος Ηλιούπολης, ΕΜΠ, ΚΑΠΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ ) είναι ιδιαίτερα ισχυρό και με μεγάλη τεχνογνωσία, ενισχύει την επιλεξιμότητα της πρότασης και τις δυνατότητες έγκρισης και χρηματοδότησης.

Με την υλοποίησή της πρότασης, εάν εγκριθεί, ο Δήμος θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή εισαγωγής και χρήσης της ηλεκτροκίνησης και εφαρμογής των τεχνολογιών της “ Έξυπνης Πόλης”, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους πολίτες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.