Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι έρευνες για δηλητηριασμένα δολώματα




Οι έρευνες για δηλητηριασμένα δολώματα και νεκρά άγρια ζώα συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα στον Νότιο Υμηττό. Πέρα από τους εθελοντές της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού, χθες συνέδραμαν στις έρευνες ο θηροφύλακας της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε., Βαγγέλης Ρωμανός αλλά και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κορωπίου.

Δυστυχώς, το θέμα δεν μπορεί να θεωρηθεί λήξαν καθώς και προς την πλευρά του Κορωπίου, στα όρια με τη Βάρη και συγκεκριμένα γύρω από την κορυφή Κακοβούλα προς την περιοχή Πευκώνα Κορωπίου και Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ανακαλύφθηκαν δηλητηριασμένα δολώματα αλλά και μία ακόμη νεκρή αλεπού.

Αυτή η εξέλιξη ανεβάζει τον -μέχρι στιγμής- γνωστό αριθμό νεκρών ζώων στον Νότιο Υμηττό σε 9 (8 αλεπούδες και 1 σκύλο). Τα δηλητηριασμένα δολώματα απομακρύνθηκαν και θα προωθηθούν στις αρμόδιες αρχές για να προστεθούν στα υπόλοιπα στοιχεία.

Οι έρευνες των εθελοντών της Ε.Δ.Ν.Υ.  σήμερα από τις 7:00 το πρωί θα είναι επικεντρωμένες στην δασική περιοχή του Κορωπίου και σε μεγαλύτερο υψόμετρο.

Δυστυχώς, αυτές οι συνέπειες είναι ένα βαρύ πλήγμα στην άγρια πανίδα της περιοχής, το οποίο μάλλον δεν έχει φανεί ακόμη στο σύνολό του.

Παράλληλα με τη δουλειά πεδίου, οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. φροντίζουν για την ενημέρωση όλων των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην παραδειγματική τιμωρία του εγκληματία που προέβη σε αυτή την αισχρή πράξη.

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στο βουνό «μας» και επιθυμία όλων των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων είναι αυτή να είναι και η τελευταία.

Για τον λόγο αυτό καλούνται, για μία ακόμη φορά, όποιος/α μπορεί να συνεισφέρει με πληροφορίες ή στοιχεία να απευθυνθεί στο ΑΤ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Προφανώς, όσο και αν γίνονται προσπάθειες εντοπισμού όλων των δηλητηριασμένων δολωμάτων κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι έχουν απομακρυνθεί όλα από μία τόσο μεγάλη έκταση επομένως η προειδοποίηση προς όσους επισκέπτονται το βουνό παραμένει σε ισχύ.

ΠΗΓΗ: Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.