Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στην παραλιακή (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε σήμερα για αρκετή ώρα, το κλείσιμο της παραλιακής, στο ρεύμα προς Πειραιά, εκεί που γίνονται εργασίες για την κατασκευή της πεζογέφυρας.

Το μποτιλιάρισμα ξεκινούσε πολύ πριν τη λεωφόρο Αλίμου και μέχρι τη διασταύρωση της παραλιακής με τη λεωφόρο Καλαμακίου τα οχήματα πήγαιναν σημειωτόν. Αντί να ειδοποιηθεί η Τροχαία για να ρυθμίσει την κίνηση σε ένα τόσο κομβικό σημείο, το ρόλο του τροχονόμου έπαιζε με μια σημαία ένα εργάτης!

Στο σημείο έφτασε περιπολικό και άνοιξε τη λωρίδα κυκλοφορίας αφού δεν υπήρχε η απαραίτητη άδεια από τον εργολάβο. Χθες συνεργείο του δήμου Αλίμου ξήλωσε μια μεταλλική κατασκευή που είχε τοποθετηθεί αυθαίρετα πάνω στο πεζοδρόμιο (Ποσειδώνος και Κανάρη) από την τεχνική εταιρεία (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).

Αυτές τις μέρες το γεωτρύπανο ανοίγει τρύπες για τις βάσεις της μιας πλευράς της πεζογέφυρας, δίπλα στο Penarrubia.

Όταν θα πρέπει να περάσει απέναντι για να ανοίξει τις τρύπες για την άλλη πλευρά (στο πεζοδρόμιο μπροστά από το Αρτοποιείο · Καφετέρια Elias και το Dozen Donuts) θα πρέπει αναγκαστικά, άγνωστο για πόσο καιρό να κλείσει η μια λωρίδα της παραλιακής. Που σημαίνει ότι ακόμη και αν υπάρχουν τροχονόμοι για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, τα προβλήματα θα είναι μεγάλα. Βέβαια ένα τόσο σημαντικό και δύσκολο έργο δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η πεζογέφυρα θα έχει ύψος 11 μέτρα και θα διαθέτει κυλιόμενες σκάλες και ασανσέρ. Η κατασκευή της ήταν αίτημα και προσπάθεια όλων των δημοτικών αρχών τα δέκα τουλάχιστον τελευταία χρόνια, ώστε οι πολίτες να έχουν ασφαλή και αδιάκοπη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο. Τώρα οι γονείς με τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι τρέμουν μέχρι να περάσουν απέναντι, στα φανάρια της Καλαμακίου με την Ποσειδώνος.

 

 

Άλιμος – Παραλιακή: Μέσα στο καλοκαίρι θα παραδοθεί στο κοινό η πεζογέφυρα (VIDEO&EIKONEΣ)

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

 

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.