Σεισμός και Κοινωνία: Φώτης Καρύδας – Γεράσιμος Παπαδόπουλος




7 Σεπτεμβρίου 1999, τοπική ώρα 14:56:50. Ο σεισμός της Πάρνηθας, ευρύτερα γνωστός ως σεισμός της Αθήνας του ’99, με ένταση 5,9 στην κλίμακα Ρίχτερ συγκλονίζει το Πανελλήνιο προκαλώντας περίπου 150 θανάτους και ζημιές που έφτασαν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο σεισμός αυτός “κερδίζει” τον τραγικό τίτλο του φονικότερου σεισμού των τελευταίων 50 ετών και της φυσικής καταστροφής με το μεγαλύτερο κόστος σε υλικές ζημιές που έχει συμβεί στη χώρα.

15 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να συγκλονίσουν τους πάντες. Τι έχει αλλάξει από τότε στην πρόγνωση; Πόσο πιο έτοιμοι είμαστε για κάτι αντίστοιχο;

Ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν το φαινόμενο του σεισμού μέσα από πραγματικές ιστορίες και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις πάνω στην πρόγνωση, και σας προσκαλούν στην εκδήλωση:

“Σεισμός της Πάρνηθας 20 χρόνια μετά”

  • Προβολή μίνι ντοκιμαντέρ
  • Ο ρόλος των προσεισμών στην πρόγνωση
  • Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στη σεισμική ενημέρωση
  • Πρακτικές συμβουλές – Πριν και μετά το σεισμό

Στην εκδήλωση θα προβληθούν επεξηγηματικά σκίτσα που επιμελήθηκαν οι σπουδαστές από τους τομείς Εργοθεραπείας & Παιδαγωγικών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με σύνδρομο Down “Μαρία Κόκκορη”. 

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018
Ώρα: 18.30

Πολιτιστικό Πολύκεντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου” Δήμου Ηρακλείου 
Κουντουριώτου 18Α & Νεότητος, τκ 14122, Ηράκλειο Αττικής

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. (ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.