Πιο ασφαλής η διέλευση οχημάτων και πεζών στο Άνω Καλαμάκι




Όλα είναι μια συνήθεια! Στην αρχή τα παράπονα για τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Αλίμου, στο Άνω Καλαμάκι, έδιναν και έπαιρναν.

Οι δύο κυκλικοί κόμβοι (roundabout) και το τρίγωνο που δημιουργήθηκαν σε Ιωνίας και Χαριλάου Τρικούπη, ύστερα από συγκοινωνιακή μελέτη για να «κόβουν» ταχύτητα τα οχήματα και να σταματήσει να επικρατεί κυκλοφοριακό αλαλούμ, έφεραν αποτέλεσμα. Οι οδηγοί συνήθισαν τις νέες παρεμβάσεις και η διέλευση των οχημάτων, αλλά και των πεζών έγινε πιο ασφαλής.

Στο τρίγωνο τοποθετήθηκαν και κολώνες με λαμπτήρες led και η νύχτα έγινε μέρα! Λαμπτήρες led θα μπουν σύντομα κει στην Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου υπάρχει πρόβλημα το βράδυ, λόγω και των σχολείων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άλιμος: Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο Άνω Καλαμάκι (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.  Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Πιο ασφαλής η διέλευση οχημάτων και πεζών στο Άνω Καλαμάκι

  • 07/03/2018 at 2:16 μμ
    Permalink

    Η ρύθμιση είναι ελλιπής αν όχι λάθος. Το τρίγωνο απο τον κυκλικό κόμβο απέχουν πολύ, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα ουσιαστικά να μπαίνουν ανάποδα στην ροή για να μπούν στην Ιωνίας με κατεύθυνση προς Πανί. Φαίνεται καθαρά στην πρώτη φωτο που δημοσιεύετε. Το Σιτροέν κάνει αριστερά στην κορυφή του τριγώνου, αντί να φτάσει μέχρι τον κόμβο ο οποίος απέχει περίπου 20μ και να γυρίσει απο εκεί. Χρειάζεται οπωσδήποτε -τουλάχιστον- διαγράμμιση οδοστρώματος.

    Απαντήστε
  • 07/03/2018 at 4:34 μμ
    Permalink

    Είδα το τριγωνάκι στην Ιωνίας/Χ. Τρικούπη την περασμένη Κυριακή που είχα πάει στο παζάρι της Ελ. Βενιζέλου και ομολογώ πολύ το χάρηκα, παρόλο που δεν περνώ συχνά από κει (μένω στο Κάτω Καλαμάκι). Σαν γήπεδο ήταν εκείνη η διασταύρωση πριν.

    Μπράβο, Δημαρχάρα μας, που ασχολείσαι. Άλλοι θα έλεγαν ότι είναι ψιλοπράγματα.

    Με την ευκαιρία, και λίγο πιο πριν, στη συμβολή Ιωνίας και Δωδεκαννήσου θέλει ένα μικρό κυκλάκι (ή μήπως το φτιάξατε κι αυτό;).

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.