Πάμε για περπάτημα στον Υμηττό!




Επιχείρηση σηματοδότησης και διάνοιξης μονοπατιών, στον Υμηττό, οργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού σε συνεργασία με τους Δήμους μέλη του και την εξειδικευμένη – πιστοποιημένη εταιρεία TERRAIN.

Παράλληλα ξεκίνησαν και οι εργασίες Πυλών Εισόδου στον Υμηττό από την Αγία Παρασκευή, την Καισαριανή και την Ηλιούπολη.

Είναι μια επιχείρηση – εκστρατεία σύμφωνα με τον μεγάλο στόχο της Διοίκησης του ΣΠΑΥ, να αυξηθεί στο μέγιστο δυνατό η επισκεψιμότητα των πολιτών και το ενδιαφέρον για το Βουνό.

Στον Υμηττό καθαρίστηκαν τα μονοπάτια, με κατάλληλες ενδεδειγμένες παρεμβάσεις έγιναν πιο ασφαλή και προσπελάσιμα χωρίς να χάνουν στο ελάχιστο την υφή της αγνής φύσης, σημάνθηκαν με ξύλινες διακριτικές πινακίδες για να διευκολύνονται οι ολοκληρωμένες, ευχάριστες και ασφαλείς διαδρομές, αντικαταστάθηκε όλος ο παλιός και επικίνδυνος εξοπλισμός αναψυχής και ξεκούρασης, τοποθετήθηκαν νέοι ξύλινοι χάρτες στην θέση των παλιών σκουριασμένων μεταλλικών και καθαρίστηκαν όλες οι διαδρομές από τα σκουπίδια.
Παράλληλα τοποθετήθηκαν και τραπεζόπαγκοι δασικής αναψυχής σύμφωνα με τις διεθνείς περιβαλλοντικές προδιαγραφές και συνδέθηκαν οι πρώτες πύλες εισόδου με τα αξιοθέατα του Υμηττού με χάρτες και σημεία ξεκούρασης.

Ο Υμηττός μετατρέπεται σε ένα μαγευτικό μητροπολιτικό πάρκο ειδικής προστασίας που θα προσφέρει το οξυγόνο του σε όλη την Αττική.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.